Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeScoala.ro este de vanzare! Solicita detalii!

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum vorbeşti despre notele mici cu copilul tău

Cum vorbeşti despre notele mici cu copilul tău

Cum procedezi atunci când copilul tău vine acasă cu o notă mică…sau cu mai multe? Pentru mulţi părinţi aceasta este o întrebare la care nu ştiu să îşi dea un răspuns clar şi nici nu găsesc cea mai bună metodă de a aborda situaţia.

Iată câteva sfaturi de care ai putea să ţii cont atunci când vrei să ai o conversaţie constructivă cu copilul tău despre notele pe care le ia la şcoală.

În primul rând, ţine cont de faptul că notele nu sunt totul! Notele reflectă parţial ceea ce copilul tău ştie şi mai ales ceea ce este capabil să facă cu adevărat. Notele măsoară situaţii punctuale de la şcoală!

Nu îi oferi recompense dacă îţi doreşti să înveţe cu adevărat. Există părinţi care le oferă anumite sume de bani copiilor lor pentru fiecare notă mare pe care o iau aceştia sau le oferă mici cadouri. În felul acesta, nu faci altceva decât să îi transmiți copilului tău că nu este important să înveţi, important este să iei note mari.

Nu reacţiona la nervi atunci când afli că cel mic a luat o notă mică. Respiră adânc şi încearcă să te calmezi înainte de a-i spune ceva în legătură cu nota sa.

Citește și:   Viral: când părinții cred că știu mai bine decât dascălii

Ascultă mai mult, vorbeşte mai puţin. Atunci când vorbiţi despre note, pune-i întrebări pentru a te lămuri în legătură cu situaţia care l-a adus aici, dar nu îl pune la zid.

Concentrează-te pe găsirea unei soluţii. Atunci când vei dezbate la nesfârşit o situaţie neplăcută nu faci altceva decât să rămâi blocat acolo şi să prelungeşti starea negativă. Atunci când încerci să găseşti soluţii aduci energie pozitivă în discuţie şi asta te va ajută să te concentrezi și să mişti lucrurile într-o direcţie bună. Caută să rezolvi problema, în loc să îl învinovăţeşti la nesfârşit pe cel mic pentru notele sale.

Pedepsele nu funcţionează. Dacă îl vei pedepsi pentru notele sale s-ar putea să complici şi mai mult situaţia. Este posibil ca data viitoare când va mai lua o notă mică, copilul tău să îţi ascundă acest lucru de teamă de a nu fi pedepsit.

Comunică aşteptările pozitive. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru copilul tău este să aştepţi următorul succes al său şi să îi spui şi lui acest lucru.

Când situaţia se îndreaptă şi copilul tău îşi îmbunătăţeşte performanţele şcolare nu întârzia să îţi manifeşti entuziasmul şi să îi spui că te bucuri pentru rezultatele sale.