Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl pregăteşti pe copil pentru prima zi de şcoală

Cum îl pregăteşti pe copil pentru prima zi de şcoală

Prima zi de şcoală poate fi un moment foarte dificil pentru fiecare copil.

Pregătirea pentru începerea şcolii se face din timp şi cu tact, pentru ca micuțul să suporte cât mai uşor tranziţia de la programul lejer în care principala activitate era joacă, la viaţa de elev.

Următoarele trucuri rapide pot fi de ajutor fiecărui părinte care îşi pregăteşte copilul pentru prima zi de şcoală:

  1. Spune-i clar copilului ce va presupune programul său: ore la şcoală în fiecare zi, teme şi alte activităţi educative sau sportive;
  2. Cu câteva săptămâni înainte de a începe şcoală este important să afli care este părerea copilului tău despre acest lucru. Încearcă să afli dacă este entuziasmat sau dacă are anumite temeri legate de începerea şcolii.
  3. Faceţi împreună o vizită la şcoală înainte de începerea anului şcolar. Ar fi ideal dacă micuţul ar avea ocazia să îşi întâlnească şi învăţătorul înainte de prima zi de şcoală.
  4. Arată-i copilului partea frumoasă a vieții de elev. Spune-i că la şcoală îşi va face noi prieteni şi va învăţa o mulţime de lucruri noi.
  5. Explică-i copilului tău că e normal să aibă emoţii înainte de începerea şcolii şi că toţi copiii se simt la fel înainte de a deveni elevi.
  6. Asigura-l că îi vei fi alături în fiecare moment şi îl vei ajuta de fiecare dată când are nevoie.
  7. Familiarizează-l pe copil cu drumul spre şcoală. Cu câteva săptămâni înainte de începerea şcolii faceţi împreună traseul, vedeţi care sunt cele mai simple variante de a ajunge la şcoală şi căutaţi copii din cartier care au acelaşi traseu spre şcoală pentru a merge împreună odată ce începe școala.
  8. Spune-i că odată ce va începe şcoala, va avea ocazia să îşi dezvolte pasiunile, să practice un sport, să meargă în tabere şi în excursii cu viitorii săi colegi.

Lasa un comentariu