Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeScoala.ro este de vanzare! Solicita detalii!

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl motivezi să învețe

Cum îl motivezi să învețe

Orice copil are nevoie de motivația părinților săi, în tot ceea ce face. Indiferent cât de mult îi place la școală și să învețe, dincolo de rezultatele bune pe care poate le obține, copilul are nevoie de vorbele de încurajare ale părinților săi.

Chiar dacă la școală își dezvoltă abilitățile extrem de importante pentru dezvoltarea sa intelectuală și socială, copilul tău are nevoie de ajutorul tău pentru a-i deschide noi orizonturi. Acest entuziasm al său de a descoperi lumea se va reflecta apoi și în performanțele școlare.

Deschide-i lumea cărților. Fă-ți timp pentru a citi împreună cu cel mic sau stabilește un ritual în familie în care toți cei din casă să citească. Este important să demonstrezi copilului cât de important este cititul, așadar o bibliotecă plină cu cărți nu trebuie să lipsească din casă. De asemenea, cumpără-i cărți de câte ori ai posibilitatea, adecvate vârstei sale.

Încurajează-l să își exprime părerea, să vorbească despre sentimentele sale și să ia decizii. Implică-l în discuțiile familiei, cere-i și lui părerea de fiecare dată când trebuie să luați o decizie în casă.

Citește și:   Adolescentul şi familia

Arată-i entuziasmul pentru pasiunile sale și pentru ceea ce îl interesează și ajută-l să exploreze cât mai mult.

Pune-i la dispoziție jocuri educative care să îi dezvolte anumite abilități și moduri de învățare: ascultarea, creativitatea, capacitatea de a dezvolta problemele, cea vizuală.

De fiecare dată când descoperi ceva nou și interesant arată-i și lui, cu entuziasm și deschidere. Spune-i celui mic cum ai ajuns să faci “descoperirea” în cauză. În felul acesta și el va învăța să caute, să facă micile lui cercetări, să afle cât mai multe informații despre ceea ce îl interesează.

Întreabă-l despre ceea ce a făcut la școală, nu despre calificative sau notele de la teste. Cere-i să îți spună și ție ceea ce a învățat la școală – acesta va fi un exercițiu foarte bun pentru el, pentru că spunând informațiile pe care le-a primit cu vorbele sale îl va ajuta să rețină mai ușor ceea ce i s-a predat.

Ajută-l de fiecare dată când are un proiect mai dificil sau când nu reușește să își facă o temă. Acest lucru este extrem de important, dacă vrei să ai un copil care se simte sigur pe el! Atunci când este in impas, ajută-l, pentru că altfel va pierde timp făcându-și griji și fiind speriat în loc să învețe sau să își ducă la bun sfârșit tema sau proiectul. Verifică-l în permanență pentru a te asigura că nu se simte copleșit de ceea ce are de făcut la școală.

Citește și:   De ce școala finlandeză este un model de succes

Sărbătoriți victoriile, indiferent cât de mici sunt! Mai exact, oferă-i mici recompense atunci când atinge un rezultat bun. De exemplu, îl poți lăsa o oră în plus la joacă, îi poți da voie să stea mai mult la computer sau vă puteți plimba mai mult în parc. Această metodă îl va motiva să continue să învețe și să se autodepășească.

Concentrează-te pe calitățile copilului, încurajează-l să își descopere și să își dezvolte talentele.

Transformă evenimentele și activitățile de zi cu zi în noi oportunități de a mai învăța ceva. Încureajează-l să exploreze lumea care îl înconjoară, să pună întrebări, să facă conexiuni și să ia decizii.