Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl ajuți să învețe ușor o limbă străină

Cum îl ajuți să învețe ușor o limbă străină

Dacă vrei ca micuțul tău să vorbească bine o limbă străină, cel mai bine este să începi cât mai devreme sa îl familiarizezi cu aceasta.

Începeți cu lucrurile de bază: alfabet, culori, animale, obiecte, persoanele apropiate (mama, tata, sora, bunica etc). Poți cumpăra și mici jucării ori îi poți arăta poze pentru a-l întreba cum se numesc personajele sau obiectele din imagine.

După primele lecții pe care le faceți împreună, e posibil ca micuțul să înceapă să aibă și momente de frustrare, atunci când nu își amintește anumite cuvinte din limba străină pe care o studiază. Important este să nu îl cerți sau pedepsești pentru asta, ci să îi arăți că îl întelegi și să îl încurajezi să meargă mai departe. Copiii foarte mici vor uita ce au învățat de la o zi la alta, de aceea este important să repete cât mai mult.Imediat după ce observi că micuțul știe să reproducă numele unui obiect, treci la următorul nivel.

Joacă-te cât mai mult cu copilul tău chiar și atunci când învață o noua limbă străină. Vorbim de aceasta dată de jocuri de cuvinte, educative, care îl vor ajuta să își însușească vocabularul limbii străine.

După ce copilul tău și-a format vocabularul limbii străine pe care o învață este momentul să treceți în etapa următoare: alcătuirea frazelor. Acum îl poți învăța să citească și să vorbească. Începeți cu propoziții simple și continuați cu fraze mai elaborate.

Citește și:   Scrisul de mână, o problemă pentru copii. Ce soluții există

În acest moment, copilul tău va putea începe să converseze cu ușurință. Încercă să vorbești cu micuțul în mod natural, spune-i să folosească acea limbă străină atunci când dorește să vorbească cu tine și să nu o folosească doar când e nevoie sau doar în timpul programului de studiu. În acest fel, cel mic nu va uita cuvintele din limba respectivă, chiar dacă o vorbește doar cu tine.

Ajută-l să își dezvolte cât mai mult vocabularul, învață-l cuvinte noi și poezii pentru a se familiariza tot mai mult cu limba străina pe care o studiază.

Încearcă să îl integrezi în alte grupuri de copii care vorbesc acea limbă. În felul acesta va avea sentimentul de apartenență la un grup și va îndragi și mai mult limba străină pe care o studiază.

 Ce mai poți face pentru a-l ajuta să învețe mai ușor limba străină:

Cărțile, filmele, CD-urile și anumite emisiuni TV vor fi aliații tăi de nădejede în acest demers. Aceste instrumente te vor ajuta să îi faci cunoștință mai bine copilului tău cu limba străină.

Mergeți împreună la un restaurant cu specificul culturii limbii străine pe care o învață pentru ca e important să știe tot despre aceasta.

Citește și:   Mămici, de unde le cumpărați copiilor articole pentru școală?

Uitați-vă pe hartă și căutați țările în care se vorbește limba străină, apoi citiți cât mai multe lucruri despre acestea.

Organizează mici petreceri sau întâlniri la care să inviți alți copii care vorbesc limba străină respectivă.

Și cursurile sunt importante: caută un curs potrivit pentru copilul tău și pentru nivelul de studiu la care se află.

Dar, la fel de important este să îți dai seama dacă copilului îi place sau nu limba străina pe care tu ți-ai dori să o știe. Nu transforma ambițiile tale, în ambițiile lui, ci încearcă să decizi în funcție de preferințele celui mic și de capacitatea lui de a învăța sau nu o nouă limbă străină. Dacă celui mic nu îi va plăcea limba străină pe care urmează să o învețe, dacă i se pare prea complicată, atunci e mai bine să te reorientezi. Dacă nu îl atrage respectiva limbă străină, procesul de învățare va fi extrem de anevoios și chinuitor atât pentru el, cât și pentru tine.

Lasa un comentariu