Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum disciplinezi copilul. Sfaturi de la un profesor cu experiență

Cum disciplinezi copilul. Sfaturi de la un profesor cu experiență

Ai observat că şi copilul tău se comportă diferit acasă faţă de cum se comportă la şcoală? Poate una dintre cele mai frecvente întrebări pe care şi-o pun părinţi este cum să îl facă pe cel mic să se comporte frumos. Un profesor cu multă experienţă în interacţiunea cu copiii de la şcoală, dar şi cu proprii copii, dezvăluie câteva tehnici prin care îl poţi disciplina pe cel mic.

Educaţia şi disciplină nu au nicio legătură cu pedepsele

Disciplinarea unui copil funcţionează cu adevărat atâta timp cât nu implică pedepsirea lui. Disciplinarea este un mod simplu de a ghida şi modela coportamentul copilului. Comunică cu el, oferă-i afecţiune, protecţie şi încredere pentru că acestea sunt elementare în formarea comportamentului adecvat .

Încurajează-l pozitiv

Poate că mulţi părinţi ştiu deja că este nevoie să îl încurajeze constat pe cel mic pentru a-i creşte încrederea în sine, dar şi că este nevoie să facă acest lucru într-un mod cât mai deschis şi pozitiv: zâmbeşte, îmbrăţişează-l, mângâie-l pe copil de câte ori simţi că are nevoie de încurajări sau laude.

Citește și:   Cum îl ajuți pe copilul cu dificultăți de citire

Modelează comportamentul adecvat

Pe lângă încurajări şi laude, modelarea comportamentului copilului este la fel de importantă. Părinţii trebuie să fie în permanentă atenţi la ceea ce spun şi cum spun, nu doar atunci când vorbesc cu cel mic, ci şi atunci când intră în contact cu alte persoane.

Îndrumă-l şi explică-i

Atunci când un părinte îşi îndrumă copilul este nevoie ca de fiecare dată să o facă direct. Pe lângă acest lucru, părinţii nu trebuie să uite că micuţii au nevoie de argumente şi explicaţii când este vorba de reguli.

Comportamentul nepotrivit trebuie prevenit înainte să se întâmple ceva rău

Acest tip de “disciplină” este benefic atât pentru copii, dar şi pentru părinţi pentru că în acest fel pot fi evitate situaţii complicate, accidentări sau conflicte cu alţi copii.

Lasa un comentariu