Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum alegi cel mai potrivit afterschool pentru copilul tău

Cum alegi cel mai potrivit afterschool pentru copilul tău

Pentru părinţii care au un job full-time, atunci când copilul începe şcoală, devine necesară găsirea unui afterschool la care să meargă după cursuri. Alegerea nu este foarte uşoară pentru că va trebui găsit acel afterschool care să le dea şi părinţilor liniştea că micuţul e pe mâini bune, dar şi copilul trebui să se simtă bine, fericit şi în siguranţă atunci când nu este alături de părinţii lui.

Din fericire există acum o mulţime de opţiuni de programe afterschool, ușurând oarecum misiunea părinţilor de a găsi ceea ce îşi doresc pentru cel mic.

Că să te asiguri că alegi cel mai bun afterschool pentru copil, începe din timp să te interesezi, să pui întrebări şi să ştii ce cauţi. Iată care sunt sugestiile pe care le oferă părinţii care au trecut prin această etapă, celor care acum sunt în căutarea unui afterschool pentru cel mic.

Familiarizează-te cu programul oferit de afterschool

În primul rând află dacă este un program flexibil care să răspundă nevoilor voastre. De exemplu, trebuie să știi dinainte dacă afterschool-ul este deschis şi în perioada vacanţelor sau dacă cel mic poate veni şi cu câteva ore înainte să înceapă programul, ori întreabă dacă va trebui să plăteşti mai multe zile decât ar avea nevoie să meargă cel mic.

Citește și:   Învață-ți copilul să trăiască fără stres

Întreabă care e programa

Un program bun va oferi copiilor o varietate de activităţi educative, sportive şi creative. Pe lângă acestea, mai poţi întreba dacă vor avea cursuri de calculator, limbi străine sau alte specializări. Un program afterschool bine organizat oferă copiilor o mulţime de activităţi, teme săptămânale şi evenimente speciale.

Cum sunt profesorii şi supraveghetorii

Este foarte important să ştii încă de la bun început cum este personalul angajat acolo. De asemenea, un aspect important este cel legat de numărul de copii care îi este atribuit unui profesor. La un program afterschool acesta nu ar trebui să fie mai mare de 15. Încearcă să afli şi cum se poartă profesorii cu copiii noi şi ce fac pentru a-i ajuta să se integreze în grup.

Nu ezită să ceri referinţe

Cere datele de contact ale câtorva părinţi ce au copiii înscrişi în acest program şi contactează-i pentru a le cere părerea despre afterschool.

Ţine cont de facilităţile pe care le oferă

Dacă are profesori buni şi oferă o mulţime de activităţi, trebuie să aibă şi toate facilităţile bine punse la punct. Uită-te ca la afterschool să fie toate echipamentele în stare bună de funcţionare, iar mobila să nu reprezinte un pericol pentru cel mic.

Citește și:   5 pași să te descurci cu un copil care îți răspunde

Nu ezita să petreci o ora în cadrul afterschool-ului pentru a observa ce se întâmplă. Vezi dacă cei mici sunt fericiţi şi dacă interacţionează unul cu altul şi cu supraveghetorii lor.

De asemenea, e important să te asiguri că micuţii sunt implicaţi în activităţi interesante. Acordă atenţie şi modului în care supraveghetorii se ocupă de ei: îi ascultă, îi învaţă, se joacă cu ei, îi ajută atunci când au nevoie de ceva. Poţi să întrebi şi dacă există o camera specială unde copiii îşi pot face în linişte temele pentru şcoală, pentru că aproape sigur copilul va avea nevoie de un astfel de loc.

Lasa un comentariu