Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum alegi cea mai bună şcoală pentru copilul tău

Cum alegi cea mai bună şcoală pentru copilul tău

Alegerea celei mai bune şcoli pentru copil nu este o misiune uşoară pentru părinţi. Şcoala este un angajament pe termen lung, este locul în care micuţul va merge zi de zi şi de aceea, cea mai potrivită alegere este foarte greu de făcut.

Copilul trebuie să meargă la şcoală din plăcere şi este foarte important să înveţe şi să aibă parte de profesori care să îl sprijine pe parcursul anilor de studiu.

Atunci când aleg cea mai bună şcoală pentru copilul lor, părinţii nu ar trebui să caute cea mai prestigioasă şcoală din oraş, în speranţa că aici cel mic va primi educaţia pe care ei o doresc. Pentru a face decizia mai uşoară, părinţii ar putea să ţină cont de o serie de sfaturi .

Ce să faci:

Alege o şcoală care să îi poată exploata bine înclinaţiile sau talentul

Dacă cel mic e talentat la sport ori desen, nu ezita să îl înscrii la o şcoală unde acesta să îşi poată valorifica potenţialul şi unde se poate perfecţiona prin studiu şi cu ajutorul profesorilor specializați în astfel de domenii.

Alege o şcoală unde părinţii sunt implicaţi activ în educarea copiilor

O şcoală care te vede pe tine că părinte că pe un partener şi îţi permite să te implici în luarea deciziilor cu privire la procesul de învăţare este o bună algere! Succesul copilului depinde foarte mult de rolul pe care părinţii săi îl joacă în educarea şi dezvoltarea lui.

Citește și:   Un scris frumos

Alege o şcoală cu valori asemănătoare că ale familiei voastre

Pentru copil va fi cu atât mai uşor să se adapteze la şcoală cu cât diferenţele dintre mediul şi valorile care i s-au insuflat acasă şi cele de la şcoală sunt mai mici. Copilul nu riscă astfel să fie confuz de ceea ce aude sau învaţă.

Alege o şcoală în care cadrele didactice şi personalul insitituţiei se implică

O şcoală în care cei responsabili se ocupă şi se implică, este o şcoală care poate oferi şi cele mai bune metode de a învaţă, arătând în acelaşi timp şi o mare grijă şi atenţie pentru copii.

Ce să nu faci:

Nu alege şcoala doar pentru că e aproape de casă

Dacă alegi şcoală pentru copilul tău doar după considerentul că este aproape de casă, rişti să îţi laşi copilul într-un mediu nepotrivit. Documentează-te cu atenţie şi află dacă cea mai apropiată şcoală de casă îi poate oferi celui mic toate condiţiile pentru a învaţă în funcţie de înclinaţiile pe care le are.

Nu-l izola pe cel mic de mediul din care provine

Mulţi părinţi îşi doresc tot ce-i mai bun pentru copiii lor, însă uneori acestă dorinţă este dusă la extrem. Alege şcoala în aşa fel încât copilul tău să nu se simtă diferit de colegii lui, din punct de vedere cultural sau etnic.

Citește și:   De ce să-mi mai dau copilul la facultate?

Nu alege o şcoală unde nimănui nu îi pasă de procesul de învăţare

Încearcă să afli cât mai multe lucruri despre profesorii de acolo, vorbeşte şi cu părinţii ai căror copii au mai fost la şcoala respectivă, dacă ai posibilitatea, şi vezi în ce măsură tu, că părinte, poţi avea o relaţie deschisă cu profesorii lui.

Nu alege o anumită şcoală doar pentru că îţi place ţie

Copilul va trebui să meargă cu plăcere la şcoală, mai ales că este locul în care se va duce aproape zi de zi. De aceea, implică-l şi pe el când începi să cauţi şcoala potrivită. Dacă îi vei cere părerea în legătură cu viitoarea sa şcoală, cu atât mai încântat va fi atunci când va începe anul şcolar.