Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce stim despre homeschooling?

Ce stim despre homeschooling?

Homeschooling-ul (in traducere mot a mot : home – acasa, schooling – a merge la scoala) este un sistem practicat in unele tari ale lumii, conform caruia elevii nu merg la scoala, ei isi fac lectiile acasa cu parintii sau cu persoane angajate special pentru aceasta activitate.

Parintii, în colaborare cu scoala, isi iau angajamentul ca se vor ocupa de educatia copiilor lor. In unele localitati acesti copii au acces la baza materiala a scolii. Parintii isi iau angajamentul ca vor respecta curriculum si fac aproape toate activitatile pe care copiii le-ar face la scoala (vizite la muzee, activitati practice).

Ei dau la sfarsit de an scolar examene ca si ceilalti, se pot inscrie la liceu sau facultati.

Sistemul a primit si critici, mai ales in sensul ca acesti copii nu au posibilitatea sa socializeze, sa lucreze in grup si ar fi mai slab pregatiti. Cu toate acestea se pare ca „scoala de acasa” are destui adepti.

In anul scolar 2005-2006, in S.U.A. aproape doua milioane jumatate de copii învatau acasa, în Marea Britanie erau 50 000 de elevi, în Australia si Canada, copiii din 20 000 de familii, pentru fiecare tara, învatau acasa, în Irlanda aproximativ 1500-2000 de elevi, în Noua Zeelanda 7.000 de elevi.

Citește și:   Când copilul are memorie slabă

Motivele pentru care unii parinti opteaza pentru acest sistem sunt variate: imposibilitatea copilului de a merge la scoala, apartenenta la o anumita religie sau pur si simplu considera ca pot fi mai bine educati acasa.

1 comentariu

  1. nu sint de acord cu acest tip d invatamint.Copii au nevoe de prieteni,scoala este bun loc de scocializare,aici ei vad cum e sa traesti sinestatator,vad cum e sa aiba prieteni si dusmani