Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce învață copilul la grădiniță și cum poate exersa acasă

Ce învață copilul la grădiniță și cum poate exersa acasă

Primul an de grădiniţă este şi primul an de emoţii, dar şi de aşteptări. Fiecare părinte aşteaptă ca micuţul să crească şi să îşi dezvolte abilităţi şi talente odată ce începe să meargă la grădinița, iar acest lucru se va şi întâmplă. Iată care sunt lucrurile pe care copiii le învaţă şi abilităţile pe care le dezvoltă la grădiniță şi cum îl poţi ajuta să şi le îmbunătăţească acasă.

Litere şi sunete

La grădiniţă: până la terminarea anului şcolar, copiii vor putea să recunoască, numească şi scrie toate literele alfabetului.

Acasă: pentru că învăţarea să se producă mai repede şi mai uşor, continuă să îi citeşti în fiecare seară câte o poveste. În felul aceasta îl vei ajuta la şcoală și îl vei face să iubească cititul.

Scrisul

La şcoală: În clasa, copiii vor fi învăţaţi să scrie cuvinte simple, din câteva litere. Eventual, vor învaţă să scrie şi propoziţii scurte.

Acasă: Ai grijă că micuţul să aibă mereu la îndemână creioane, pixuri şi coli de hârtie pentru a putea exersa scrisul în momentul în care vrea să scrie ceva despre ceva ce face sau vede la un moment dat, în timpul zilei. Întreabă-l despre ce scrie şi spune-i să citească cu voce tare.

Citește și:   Rimele, o metodă de învățare eficientă

Numere şi numărătoare

La grădiniţă: la această vârstă, copiii vor învaţa să recunoască, să scrie, să ordoneze şi să numere obiecte până la 30. De asemenea, vor putea să facă exerciţii simple de adunare şi scădere.

Acasă: Îndeamnă-l pe copil să se uite după numere de la 1 la 30 în reviste şi ziare. Pentru a exersa, le poate decupa şi lipi în ordine pe o coală de hârtie. Puteţi să jucaţi jocuri simple prin care cel mic să poată să ordoneze numerele, să spună ce urmează după un anumit număr, etc.

Forme şi obiecte

La grădiniţă: copiii vor învaţă şi vor şti să recunoască forme simple precum cerc, triunghi, pătrat şi vor putea să identifice categorii şi clase de obiecte în funcţie de culoare, mărime şi formă.

Acasă: Pentru a exersa această activitate îi poţi cere să îşi organizeze jucăriile în funcţie de formă pe care o au. Poţi, de asemenea să îi ceri să deseneze anumite forme.

Ora şi anotimpurile

La grădiniţă: La grădiniţă copiii vor învăța să identifice ora anumitor evenimente din timpul zilei. De exemplu, aceştia vor învaţă că vor pleca spre şcoală la ora 7 sau că vor mânca la ora 6 seara.

Citește și:   Cum îl motivezi să învețe

Acasă: Îl ajuţi pe cel mic să înţeleagă conceptul spunând de fiecare dată cât este ceasul în timp ce faceţi activităţile de rutină de peste zi.Foloseşte şi explică-i cuvinte precum dimineaţă, amiază, noapte, ieri, azi sau mâine. Tot acum, copiii învaţă cele patru anotimpuri. Pentru a învaţă să facă diferenţa între ele, faceţi împreună un calendar cu caracteristicile vremii în fiecare anotimp pe care îl poate ilustra chiar el cu imagini: soare, fulgi de nea, ploaie, flori.