Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce înseamnă o carte bună pentru copilul tău

Ce înseamnă o carte bună pentru copilul tău

Până când copilul tău va ajunge să aibă propriile preferinţe pentru cărţi, va trebui să îl îndrumi tu. De cele mai multe ori, pentru părinţi este destul de dificil să îşi dea seama ce fel de cărţi să cumpere pentru cei mici, în aşa fel încât să fie potrivite vârstei lor şi mai ales, să le fie utile într-un fel sau altul.

Cea mai bună metodă de a alege o carte bună pentru copilul tău este să îl implicit direct şi pe el în alegerea acesteia.

Cărţile cu imagini, poveşti captivante şi personaje puternice nu doar că îl vor amuză pe cel mic, dar îi vor dezvolta şi plăcerea de a citi. Dacă vrei ca micuţului tău să îi facă plăcere să citească atunci fă-i cunoştinţă cu lumea cărţilor de devreme.

Ce înseamnă o carte bună pentru copii?

O carte bună pentru copii, indiferent cât de simplă sau complexă este, este cea care ii induce copilului un sentiment de bucurie.

În al doilea rând, oricât de tineri sunt cititorii, ei au nevoie de personaje puternice cu care să relaţioneze, în care să se regăsească şi de care să le pese.

Citește și:   Ne pregatim de scoala!

O carte bună îi învaţă pe copii lucruri subtile în timp ce spun o poveste grozavă.

De exemplu, copiii pot învăţa să numere sau pot învăţa zilele săptămânii dintr-o carte, dar nu îşi vor da seama pentru că vor fi captivaţi de poze şi de noile lor abilităţi de a intui ce urmează să se întâmple.

O carte bună le va permite copiilor să exploreze o lume nouă, dar în acelaşi timp destul de familiară încât să se regăsească în personajele acesteia.

Atunci când aleg o carte pentru copii, părinţii ar trebui să reziste tentaţiei de a le oferi copiilor doar acele cărţi pe care le-au citit ei când erau de vârstă copiilor lor. Este important că micuţii să aleagă, să aibă o părere, să spună dacă le place sau nu o carte pe care o citesc sau ce şi-ar dori să lectureze. De multe ori, copiii s-ar putea să refuze tocmai cărţile pe care le oferă părinţii lor, tocmai din această cauza – pentru că vor să îşi aleagă singuri cărţile pe care le citesc şi poveştile care li se par interesante.

O carte bună pentru copii are câteva caracteristici. Sunt autentice, credibile, captivante şi interesante.

Citește și:   Cum comunici copilului că timpul de desene s-a terminat

O carte pentru copii are imagini, text şi este “de partea copilului” fără să aibă un ton moralizator din partea autorului, dar în acelaşi timp este plină de învăţăminte. O poveste interesantă foloseşte un limbaj complex şi interesant şi din care copilul poate învăţa cuvinte şi noţiuni noi.

Lectura pentru şcoală

Cărţile pe care copiii le au de citit pentru şcoală sunt de asemenea foarte importante. Citeşte împreună cu copilul tău cărţile pentru şcoală pentru a exersa, dar acestea nu ar trebui să fie singurele cărţi pe care copilul tău ar trebui să le citească.

Lasa un comentariu