Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce este Școala Acasă

Ce este Școala Acasă

“Homeschool” (Şcoala acasă) este un curent în educaţie destul de răspândit în alte ţări şi prezent de câţiva ani şi în România. Părinţii care utilizează frecvent reţelele de socializare sunt probabil familiarizaţi cu acest tip nou de a face şcoală, iar unii dintre ei s-au lăsat de ceva timp convinşi că această este o alternativă la sistemul de învăţământ acreditat de stat.

De câteva zile, după ce o persoană publică din ţară noastră a anunţat că şi-a retras copilul de la şcoală şi urmează să îl direcţioneze spre homeschooling, ştirea a generat o serie de reacţii pro şi contra.

Pentru că vorbim despre un sistem mai puţin frecventat în ţara noastră, iată ce înseamnă şi ce presupune “Şcoala Acasă”, fără a prezenta avantajele sau dezavantajele acestui sistem, pentru că doar părinţii pot şti cel mai bine ce se potriveşte şi ce nu se potriveşte copilului său:

  • Copilul nu este înscris în niciun sistem de educaţie;
  • Părinţii îşi asumă rolul cadrului didactic şi gestionează autonom instruirea copilului;
  • Şcoala Acasă este un concept cu totul diferit de ceea ce presupune educaţia de acasă;
  • Pentru a putea face homeschooling, părinţii ar trebui să aibă cel puţin studii liceale terminate;
  • La educarea copilului contribuie atât părintele cât şi copilul. Copilul este cel care face alegerile, care arată ce înclinaţii are şi ce îl pasionează, iar pe baza acestor indicii, părinţii decid ce este cel mai bine pentru cel mic;
  • Părinţii se folosesc de orice ocazie,din viaţa de zi cu zi, pe care o transforma într-o lecţie pentru cel mic;
  • Părinţii pot urma întrega programă şcolară, pot opta să urmeze doar materiile de bază sau pot să îşi educe copilul fără să urmeze niciun program anume, ci să se orienteze doar către acele domenii care par să îl atragă pe copil;
  • Învăţământul de acasă nu este acreditat şi nu se pot da teste pentru a intra într-o etapă superioară de educaţie, dacă cel mic nu a abosolvit cele 10 clase obligatorii;
  • Învăţământul general este obligatoriu şi în Legea Învăţământului există precizări clare:
Citește și:   Gustarea din pauza mare

ART. 16

(1) Învăţământul general obligatoriu este de 10 clase şi cuprinde învăţământul primar şi cel gimnazial. Învăţământul liceal devine obligatoriu până cel mai târziu în anul 2020.

(2) Obligaţia de a frecvenţa învăţământul de 10 clase, la forma cu frecvenţă, încetează la vârstă de 18 ani.

Lasa un comentariu