Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Când este cazul să îl învoiești de la școală și cum îl ajuți să recupereze materia

Când este cazul să îl învoiești de la școală și cum îl ajuți să recupereze materia

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care copilul le poate face pentru a fi bun la învăţătură este să meargă la şcoală în fiecare zi. Studiile au arătat de asemenea acelaşi lucruri: prezenţa la şcoală zi de zi înseamnă rezultate foarte bune.

Există însă momente în care absenţa de la şcoală nu poate fi evitată, atunci când este vorba, de exemplu, de o problemă medicală sau de o călătorie împreună cu familia.

Ca părinte, este însă posibil să organizezi şi să planifici totul foarte bine pentru a limita absenţele de la şcoală ale copilului, şi să faci din prezenţa la ore o prioritate ajutându-l totodată pe copil să nu rămână în urmă cu materia dacă e nevoie să lipsească o zi de la şcoală.

Cum poţi face acest lucru? Implicându-te zi de zi, nu doar atunci când copilul lipsește de la școală. În felul acesta, impactul pe care îl va avea o absență asupra rezultatelor școlare va fi mult mai mic.

1. Ajută-l să ajungă la timp la şcoală în fiecare zi. Dacă cel mic ajunge zilnic târziu la şcoală aşteaptă-te ca acest lucru să se răsfrângă asupra rezultatelor lui. Atunci când ajunge cu întârziere, îi va fi greu să se concentreze la prima oră pe care o are în fiecare zi.

Citește și:   “Nu vreau la şcoală!”. Ce e de făcut?

Aşadar, asigură-te că se culcă seara suficient de devreme pentru a se putea trezi la timp, iar dimineaţa să se mobilizeze pentru a pleca la şcoală cât mai repede.

2. Anunţă la şcoală când copilul este nevoit să absenteze. La începutul şcolii, află care sunt toate regulile pentru a şti cum să procedezi în diverse situaţii. Aşadar, anunţă la şcoală atunci când copilul tău urmează să lipsească.

3. Verifică temele. În fiecare seară verifică temele copilului tău pentru a vedea dacă a înţeles şi a rezolvat toate cerinţele pe care le-a avut.

4. Implică-te. Întreabă-l în fiecare zi ce a făcut la şcoală şi ascultă cu mare atenţie ce îţi spune, atât legat de lucrurile bune pe care le-a făcut, dar şi de cele mai puţin de lăudat. Fă-ţi timp periodic pentru a merge la şcoală ca să discuţi cu învăţătorul sau profesorul.

5. Află ce îi provoacă anxietate. Dacă observi un comportament anxios atunci când vine vorba de şcoală şi nu ţi-l explici, programează o întâlnire cu profesorul sau directorul şcolii pentru a discuta despre posibilele cauze ale axietății.

6. Vizitele la medic, după ore. Programările medicale ar trebuie să i le faci celui mic, după ore, pentru a nu lispi de la şcoală din această cauză. Permite-i copilului să stea acasă doar atunci când este foarte bolnav sau când are o boală contagioasă.

Citește și:   Cum îţi dai seama că se simte prea rău pentru a merge la şcoală

7. Planifică evenimentele de familie în funcţie de programul copilului. Petrecerile sau excursiile cu întreaga familie ar fi de preferat să se întâmple în weekend sau pe perioada vacanţei celor mici. Dacă totuşi o călătorie nu poate fi amânată, vorbeşte din timp cu profesorul copilului şi eventual, stabileşte cu acesta o modalitate prin care copilul ar putea lucra în avans anumite teme.

Lasa un comentariu