Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Când e pregătit copilul să vină singur de la şcoală

Când e pregătit copilul să vină singur de la şcoală

Părinţii au o mulţime de temeri în momentul în care îşi lasă copilul să se întoarcă singur de la şcoală. De cealaltă parte, copiii sunt fericiţi pentru că părinţii lor au încredere în ei şi îi consideră suficient de descurcăreţi încât să îi lase singuri să vină de la şcoală.

Pentru a evita orice fel de problem părinţii trebuie să ţină cont de câteva lucruri, cum ar fi: să nu lase niciun copil mai mic de 10 ani să traverseze singur stradă; să îl înveţe pe cel mic să recunoască semnele de circulaţie pentru pietoni şi să le respecte, să circule doar pe trotuar; să aleagă cea mai sigură rută de acasă la şcoală şi să îl însoţească pe cel mic până când demostrează că are grijă cum merge pe stradă şi este atent la trafic.

Ce trebuie să ştie un copil care începe să se întoarcă singur acasă de la şcoală:

Mergi doar pe străzi populate, cu treceri de pietoni şi semafoare, foloseşte aceeaşi ruta în fiecare zi, evita scurtăturile, parcurile sau aleile retrase.

Poartă geantă sau rucsacul pe umeri, nu merge cu ele în mâna.

Citește și:   Ce îl înveţi pe copil înainte să meargă la grădiniţă

Dacă ai un portofel sau un telefon, pune-le într-un buzunar interior, în niciun caz în buzunarele de la spate sau la vedere.

Nu purta haine sau încălţări care nu îţi permit să te mişti normal.

Travereseaza doar pe la trecerile de pietoni! Nu traversa strada printre maşini parcate sau care stau la semafor.

Asigură-te cu cea mai mare atenţie atunci când traversezi o stradă.

Schimbă direcţia sau traversează cu atenţie dacă ai impresia că cineva te urmăreşte sau dacă ai un sentiment de nesiguranţă. Intră în primul magazin sau restaurant care îţi iese în cale şi cere ajutorul dacă consideri că este nevoie.

Nu vorbi cu persoane străine. E de preferat să pari nepoliticos cu cineva pe care oricum nu îl cunoşti, decât să păţeşti ceva grav.

Ce trebuie să ştie copilul despre persoanele străine?

Este foarte important să îl înveţi pe cel mic despre pericolele de a intră în vorbă cu persoane străine. Copiii trebuie să înveţe diferenţa dintre străinii buni şi cei răi. De regulă străinii buni sunt uşor de recunoscut. Îi încadrăm aici pe vecini, pe unii profesori de la şcoală, un poliţist, un vânzător care vrea să fie amabil cu cel mic sau părinţii colegilor de şcoală. Copiii trebuie să ştie să recunoască aceste persoane şi să le acorde respectul cuvenit.

Citește și:   Succesul scolar si regimul de viata al copilului

În acelaşi timp, există şi străinii răi. Aceştia sunt destul de greu de recunoscut pentru că nu fac parte dintr-un anturaj anume. În cazul în care ai posibilitatea, pune-i la dispoziţie celui mic un telefon mobil şi spune-i să ia legătură cu voi dacă are vreo problemă. O altă metodă de a evita întâlnirile neplăcute cu persoane necunoscute, ar fi să îl încurajezi pe cel mic să îşi găsească şi alţi colegi care merg în fiecare zi în aceeaşi direcţie.

Lasa un comentariu