Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Activitate despre corpul uman pentru preșcolari

Activitate despre corpul uman pentru preșcolari

Această activitate poae fi folosită de către educatori, învățători de la clasele mici  dar și de către părinți acasă. Își propune să îi învețe creativ pe cei mici despre corpul uman.

Este o activitate relativ ușoară, planșele se printează alb-negru sau color și copiii le pot completa modelând plastilină. Se mai pot folosi și decupaje din hârtie colorată, sau organele, oasele etc se pot desena cu creioane.
Planșele îi pot învăța lucruri simple despre construcția lor anatomică și anume: Sistemul muscular, Sistemul Osos, Organele, Pielea. Există câte două modele pentru fiecare, fetiță și băiat, copiii pot alege sau le puteți da în funcție de sex.
Pentru a face totul mai ușor, puteți face o copie și pentru dvs. și să o completați odată cu copilul pentru a avea un model. În cazul când sunt mai mulți copii în clasă, puteți printa o foaie mai mare ca și model și s-o completați înainte de a începe ora. Toate planșele se pot completa o dată sau în zile diferite, poate combinate cu scurte lecții despre sănătate sau dezvoltați subiectul învățându-i denumirile părților completate etc.

Mulți copii se plâng atunci când cresc și au ore de anatomie, că sunt prea grele pentru ei. Vestea bună este că astfel de activitate le va da încă de mici o idee asupra alcătuirii corpului uman. Ei vor putea practic modela sau desena cu mâinile lor oasele, mușchii, organele mai importante și acest lucru li se va întipări pentru totdeauna în minte.
Ca și părinte, poți folosi această activitate într-un weekend sau într-o zi ploioasă ori geroasă, când copiii trebuie să stea în casă. Nu este doar un mod de a-și ocupa timpul ci un câștig imens pentru cultura lor generală.

Citește și:   Abuzul emoțional la școală: semne și efecte

Modelul se poate escărca gratuit de la acest link și printa. Dacă ați făcut această activitate, puteți să lasați un comentariu mai jos.
Descarcă aici:
corpul uman

Lasa un comentariu