Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Sfaturi utile pentru protejarea copiilor de caniculă

Sfaturi utile pentru protejarea copiilor de caniculă

Ne-am obişnuit deja ca în fiecare vară să ne confruntăm cu temperaturi extrem de ridicate.

Chiar dacă este vacanţă şi copiii îşi doresc să stea cât mai mult afară sau în apă, atunci când ajungeţi la mare, ţineţi cont că pe timp de caniculă, aceştia sunt mult mai vulnerabili şi asta pentru că temperatura corporală a copiilor creşte de trei până la cinci ori mai redepe decât la persoanele adulte.

Iată câteva sfaturi esenţiale pentru a nu lăsa caniculă să afecteze sănătatea copiilor sau să le strice vacanţă de vară:

  • Distracţiaşi joaca afară , inclusiv pe plajă, se mută la primele ore ale dimineţii, cât soarele nu este încă atât de puternic, sau seara.
  • Adaptaţi vestimentaţia celor mici la temperaturile de afară. Hainele  uşoare, lejere, din materiale naturale, şapca sau pălăria sunt obligatorii în această perioadă.
  • Nu valăsaţi păcăliţi de umbră. Umbra are capaciatatea de a ţine căldură la distanţă, însă oferă falsa senzaţie de protecţie împotriva razelor ultraviolete, extrem de nocive. Arsurile solare se pot produce chiar şi la umbră!
  • Cremele cu protecţiesolară speciale pentru copii, hidratatea cu apă şi consumul de fructe şi legume proaspete nu trebuie să lipsească din arsenalul anti-caniculă, indiferent că staţi pe terasă, în parc sau la plajă.
  • Nu lăsaţicopilul singur în maşină, nici pentru o perioada scurtă de timp. La soare, temperatura din maşină atinge cote inimaginabile, iar copiii pot fi puşi în pericol dacăsunt lăsaţi în maşină, chiar şi cu geamul deschis. Acelaşi sfat este valabil şi pentru animalele de companie!
  • Duşurileşi băile sunt o bună metodă pentru revigorare.  Ţineţi copiii departe de activităţi sau jocuri care presupun efort fizic

Lasa un comentariu