Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Reguli simple pentru a învinge teama de apă

Reguli simple pentru a învinge teama de apă

Frica de apă este des întâlnită la copii şi este, de asemenea, o fobie greu de vindecat. Dacă simţi că micuţul tău se teme de apă, cel mai grav lucru pe care îl poţi face este să insişti să înveţe să înoate, să intre în apa mării şi să devină, cu orice preţ, un bun înotător.

Mulţi părinţi nu îşi dau seama că netratată, această frică poate avea consecinţe grave la nivelul psihicului copilului.

Procesul de vindecare a fricii de apă este de lungă durată şi complex, însă câteva trucuri simple merită încercate, mai ales dacă teama de apă nu a apărut în urmă unui incident major care să îl fi marcat foarte tare pe copil.

  1. Înainte să îl înscrii pe cel mic la cursuri de înot, începeţi împreună câteva lecţii pe uscat. Mai exact, încearcă să îi redai copilui încrederea în el şi mai ales în forţele şi capacităţile lui de a se concentra chiar şi atunci când va fi în apă.
  2. Împrieteneşte-l cu apa. Copilul trebuie să ştie că apa nu este un loc plin de pericole, aşa că scoate-I, pe cât posibil, în evidenţă calităţile şi beneficiile acesteia, da-i exemple din cărţile lui preferate, citiţi despre aventurile marilor exploratori care au făcut din apele mărilor şi oceanelor cei mai buni aliaţi în expediţiile lor.
  3. Înainte de a intra în apă, copilul trebuie să fie relaxat, aşadar învăţaţi tehnici speciale de relaxare chiar de la marii sportivi. Dacă vrei să iubească apa, atunci cel mic va trebui să aleagă aceast sport de bunăvoie şi în niciun caz forţat.
  4. Nu grăbi lucrurile şi încearcă să ai răbdare. Dacă cel mic spune că îi este frică de apă, arată-i empatie, susţine-l şi luaţi împreună o pauză de la acest sport. În niciun caz nu te enerva şi nu trece la ameninţaţi şi pedepse, pentru că teama lui se va acutiza.
  5. Dacă simţi că pentru copilul copilul tău apă este asemenea unui “monstru”, renunţă! Nu toţi copiii trebuie să ştie să înoate şi nu tuturor le place apa. Nu este cazul că micuţul să rămână cu sechele pe viaţă din cauza că a fost forțat să practice acest sport. Cu siguranţă, talentul său poate fi canalizat către un sport pe care să îl îndrăgească şi să îl practice din plăcere.

Lasa un comentariu