Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Proiect cu păpuși pentru fetița ta

Proiect cu păpuși pentru fetița ta

Când aveam copii mici, timpul lor liber era mereu o promovare pentru mine, mai ales cand era frig în vacanțe și nu se puteau juca prea mult afară.
Se jucau ei cu jucăriile dar se plictiseau repede, începeau să se certe și să se bată, sfârșeau pedepsiți și nu aveam atâtea camere să îi țin separați. De aceea îmi făceam timp la câteva zile să fac împreună cu ei un mic proiect de lucru manual sau o activitate care să îi implice și să le consume timpul și energia în mod eficient.

Proiectul de astăzi este pentru fetițe și va rezolva și problema păpușilor stricate, dându-le o nouă întrebuințare și un nou look.

Rochii creative pentru păpuși

De obicei primele care se rup de la o papușă din plastic sunt picioarele. În acest proiect puteți folosi partea de sus a unei papuși sau o papușă întreagă care nu mai are haine.
În partea de jos se poate atașa o sticlă de plastic sau una din sticlă cu gura largă, un borcan ori un con confecționat din carton.
Pe acesta lipiți cu copiii diverse decorațiuni pentru a crea o rochie bogată: hârtie creponată, dantelă, flori sau petale din hârtie, plastic sau alt material, bucăți rămase de la croitorie, panglici etc. Pentru lipire folosiți un lipici tip Picătura sau un pistol de lipit. Pentru hârtie sau materiale mai subțiri se poate folosi și aracet.
La finalizare fetițele se pot juca cu ele sau puteți decora camera lor, mesele la ziua lor de naștere etc.
Fetiței mele îi plăcea la nebunie să creăm Zâna iarna cu rochie albă și mult sclipici pe ea dar și alte alegeri tematice: Zâna florilor, Primăvara, Zâna pădurii cu multe crenguțe etc.

Citește și:   Jocuri cu apă în aer liber pentru copii

  

Cutii decorative

Aceleași păpuși stricate se pot transforma în cutii decorative minunate pentru mărunțișurile din camera celor mici.
Partea de la mijloc în sus a păpușii se lipește pe capacul unor borcane sau cutii cu capac ce se poate înfileta și în jos se creează o rochiță, la fel decorată cu diverse.
Și păpușile din pluș sau din cârpă por fi folosite în acest proiect creându-se o rochiță în jos sau prinzând chiar picioarele lor ca și cum ar sta așezate.
   

Veioze din păpuși

Becul unei veioze se poate prinde sub o sticlă sau suport din plastic transparent ori se pune deasupra sub un abajur sau găletușă de la înghețată.
Rochița păpușii se confecționează din materiale mai subțiri dacă becul este pus dedesubt.
Camera fetițelor va deveni astfel ca desprinsă din poveste.


 

Rochițe delicioase

Tot cu astfel de păpuși stricate sau fără haine se pot face decorațiuni dulci pentru zile de naștere, petreceri de copii sau pentru a folos creativ dulciurile primite de la Moș Crăciun.
Rochița se poate crea din blat de tort sau se confecționează trepte din foi groase de prăjituri (puteți pune cremă între ele) și deasupra se așează bomboane sau creme colorate. Se poate crea și o rochie sub forma unui con sau punguță din plastic umplută cu bomboane.
  

Lasa un comentariu