Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Decorațiuni de Paști pe care le poți face cu copiii

Decorațiuni de Paști pe care le poți face cu copiii

Cum vacanța de Paști a început și poate ai mai terminat din curățenie și pregătirile casnice pentru marea sărbătoare, e timpul să petreci puțin timp cu copiii și să faceți împreună ceva de sezon: decorațiuni simple.

Vopsiți creativ ouă:

Una dintre priorități este, desigur,  să vopsești ouă și pentru asta poți folosi metoda clasică cu culorile din comerț sau poți să alegi ceva nou și creativ în care să-i implici și pe cei mici și să le provoci multă distracție.
În video de mai jos vei găsi nici mai mult nici mai puțin de 20 de idei creative despre vopsirea ouălelor dar și despre decorarea lor. Alege ceva care este potrivit vârstei copiilor, materialelor pe care le ai deja în casă și timpului avut la dispoziție. Sau poți încerca cu ei mai multe metode în sesiuni diferite:

Mormântul lui Isus:

Dacă ești o persoană religioasă ori vrei să le povestești copiilor despre ce s-a întâmplat la Paști cu aproape 2000 de ani în urmă, fă cu copiii acest proiect de modelare a mormântului lui Isus. Nu ai nevoie decât de 2-3 ingrediente pe care le poți găsi în orice bucătărie: făină de grâu, sare și apă. Copiilor le place să modeleze. Poate fi proiect individual și fiecare face mormântul lui, sau pot lucra împreună.
La final pot chiar picta mormântul după ce se întărește puțin, cu acuarele acrilice. Sau se poate și decora cu o cruce, mușchi, pietricele mici de afară, plante, crenguțe etc. Dacă așezați această mică operă de artă în camera de zi sau camerele copiilor, îi veți face foarte mândri de munca lor.

Citește și:   Jucării din cutii și cartoane vechi

Mai multe detalii în acest video:

Ouă din ață

Și aceste decorațiuni de Paști sunt foarte simplu de confecționat cu copiii. Ai nevoie de baloane, ață sau sfoară și aracet. Se pot folosi baloane mari ca model, și acest ou mare se va tăia lateral și decora în interior cu iepurași, ouă de ciocolată, flori etc.
O altă variantă sunt ouăle din ață mici făcute pe baloane mici, de genul celor de apă. Acestea se agață de niște ramuri înmugurite sau se fac alte decorațiuni pentru casă.

Tutorial și exemple aici:

Lasa un comentariu