Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Decorațiune șemineu pentru Crăciun

Decorațiune șemineu pentru Crăciun

Cum copii sunt în vacanță și așteaptă cu nerăbdare venirea Moșului și a sărbătorilor de iarnă, îi poți implica într-un proiect creativ de confecționare a unui șemineu fals ca decorațiune pentru camerele lor sau pentru camera de zi.
Realizarea acestui proiect poate dura câteva ore. Copiii mai mari îl pot face și singuri și este o alternativă grozavă la pierdutul timpului în fața tabletelor sau televizorului sau la plictiseala din zilele friguroase sau ploioase. Dacă părinții fac acest mic exercițiu de imaginație alături de copii, poate fi și un moment grozav de întărire a legăturilor cu cei mici.

În primul rând aveți nevoie de niște cutii de carton goale. Sunt simplu de procurat dar și de tăiat cu un cuțit sau foarfece dacă e nevoie (desigur, cei mai mici trebuiesc supravegheați de părinți când folosesc instrumente ascuțite). Dacă sunt mari se decupează deschizătura șemineului, dacă sunt mai mici se lipesc una peste alta, ca în imaginile de mai jos, cu ajutorul unui scoci. Ideea e să fie destul de stabile.
 

Al doilea pas este să le faci să semene cu un șemineu și poți face asta pictându-le sau îmbrăcându-le în ceva care să semene cu cărămizile sau alt material al șemineelor. Puteți începe prin a le împacheta în întregime în hârtie de aceeași culoare albă seu hârtie de împachetat crem.
Formatul cărămizilor poate fi desenat sau imprimat cu ajutorul unui burete dreptunghiular. Se pot face cărămizile și înainte de a folosi hârtia de împachetat.
O altă idee este să tai dreptunghiuri dintr-o coală roșie ori cărămizie și să le lipești pe suportul de carton sau să folosești hârtie de tapet ori decorativă care seamănă cu aplicațiile de lemn, piatră etc.

Citește și:   Studiu: cea mai bună activitate pentru vacanţa de vară

Ultima fază ar fi să decorați împreună șemineul creat cu globuri, crenguțe de brad, cizmulițe de Crăciun, mici decorațiuni etc. Cei mai creativi pot pune în deschizătură luminițe, lumânări, câteva lemne sau ceva ce crează ideea unui foc.

Lasa un comentariu