Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să stai fără griji când copilul pleacă în tabără

Cum să stai fără griji când copilul pleacă în tabără

Copilul tău şi-a dorit foarte mult să plece în tabăra împreună cu prietenii sau colegii săi de clasă şi nu ai putut să îi refuzi această dorinţă.
Din momentul în care ai acceptat ca micuţul să plece pentru câteva zile departe de casă, începe şi un război interior cu propriile temeri.

Li se întâmplă celor mai mulţi părinţi şi probabil treci şi tu prin această situaţie.
Poţi să stai fără griji dacă pregăteşti cu atenţie plecarea copilului în tabăra.

Există câteva trucuri care te vor ajuta atât pe tine cât şi pe cel mic să treceţi cu bine peste primele zile în care veţi fi departe unul de altul:

– Înainte că micuţul să plece în tabără, încearcă să îi laşi puţină libertate şi petreceţi mai puţin timp împreună, decât faceţi în mod normal. Lasă-l să rămână peste noapte la prieteni sau să plece pentru câteva zile la bunici.
– Lasă-l pe copil să aleagă în ce tabără vrea să meargă. Cu cât va fi mai implicat în acesta proces, cu atât va fi mai încântat de plecare.
– Vorbiţi despre cum va fi în tabăra. Explică-i că trebuie să aibă grijă de el, că va trebui să stea alături de grup şi să respecte regulile pe care însoţitorii le vor impune încă de la plecare.
– Ai grijă să îi pui în bagaj un obiect la care ţine foarte mult, poate fi jucăria preferată sau un gadget, o hăinuţă pe care o preferă şi aşa mai departe.
– Nu încerca să îl convingi cu orice preţ să meargă în tabăra, dacă cumva încearcă să îţi transmită că nu îşi mai doreşte să plece.
Inevitabil, după ce ajunge în tabără, te va suna să îţi spună că nu îi place şi îşi doreşte să se întoarcă acasă. Tot ce trebuie să faci în această situaţie este să îţi păstrezi calmul şi să îi spui pe un ton vesel că îi va plăcea mult dacă mai are răbdare câteva zile.

Lasa un comentariu