*/ ?>

Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

4 cărți de citit în vacanța de vară

4 cărți de citit în vacanța de vară

Vacanţa poate fi plină de magie şi aventură şi datorită lecturilor care ar trebui să îşi facă loc în programul zilnic al fiecărui elev.

Iată câteva recomandări de cărţi ideale pentru vacanţa de vară:

Heidi, fetiţa munţilor – Johanna Spyri

Heidi, fetiţă munţilor este acel gen de carte care îţi va stârni bucurie la fiecare pagină. Heidi este o fetiţă care trăieşte alături de bunicul ei în munţi, departe de tumultul oraşelor aglomerate. Natura, animalele, prietenii la fel de veseli ca şi ea, bunicul şi câţiva localnici sunt tot universal fetiţei. Cât era ziua de lungă, Heidi alerga pe pajişti, prin munţi, se juca cu bunii ei prieteni şi nimic nu părea să îi strice fericirea. Decizia de a o trimite pe Heidi la oraş, dă peste cap tot universul fetiţei petru scurtă vreme. Cartea este o lecţie despre bucuria de a trăi, despre natura şi puterea ei vindecătoare, despre prietenie şi încrederea că şi cele mai îndrăzneţe visuri pot deveni realitate.

Călătoriile lui Gulliver – Jonathan Swift

În Călătoriile lui Gulliver sunt descrise aventurile lui Lemuel Gulliver, medic şi căpitan de corabie, în diverse ţări imaginare. Cartea începe cu o prezentare pe care Gulliver o face propriei vieţi şi povestește despre călătoriile sale de până atunci. În prima călătorie, Gulliver este aruncat de valuri în stare de inconştienţă, ca singur supravieţuitor al unui naufragiu, pe ţărmul unei insule. Când îşi revine, constată că este prizonier al unei rase de oameni înalţi de 15 centimetri, locuitori ai unor insule vecine Lilliput şi Blefuscu.

Citește și:   10 Jocuri cu zăpadă pentru vacanță

Maestrul păpuşar – Joanne Owen

Milena locuieşte în Praga, la începutul secolului XX. Teatrul odinioară prosper al părinţilor ei este acum părăsit, iar viaţa ei pare distrusă de când tatăl ei a murit într-un tragic accident, iar frumoasa şi talentată ei mama a dispărut fără urmă. Milena nu îşi pierde însă speranța şi are încredere că într-o bună zi îşi va găsi mama.

Întâlnirea cu Maestru Păpuşar şi ameninţătorii lui protejaţi, gemenii Zdenko şi Zdenka, în umbra faimosului Ceas Astronomic din oraşul vechi, chiar în ziua de naştere a mamei sale, să fie o coincidenţă?

Poveste fără sfârşit – Michael Ende

Cartea prezintă povestea unui băieţel cuminte şi uşor timid, pe nume Bastian Balthazar Bux. Micuţul Bastian nu şi-a imaginat niciodată că va deveni erou, până când o carte pe care o citea în podul şcolii i-a deschis porţile spre o nouă lume, Fantasia, un tărâm de basm a cărui soarta va depinde doar de Bastian.