Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

10 modele lucru manual de confecționat la mare

10 modele lucru manual de confecționat la mare

Copiilor le place să se joace în apă, să alerge, să construiască în nisip castele, dar câteodată vremea sau alte condiții nu permit ca ei să facă doar asta.

De asemenea, dacă mergi la mare cu un grup de copii, sau cu cei care s-au înscris la o tabără/ excursie de câteva zile, trebuie să fii pregătit cu multe activități interesante pentru ei. Cu câteva materiale simple, foarfecă, acuarele, creciane colorate, lipici ei pot face mici proiecte de lucru manual care să-i bucure, să le dezvolte creativitatea și pe care le pot lua și acasă să aibă amintire:

1. Modele cu farfurii de unică folosință

Sunt simplu de procurat oriunde v-ați afla în vacanță iar pe cele din carton alb se poate și colora cu creioane sau acuarele. Le poți combina cu bucăți de hârtie colorată, ață, mărgele, ochi mobili etc. Poți face cu copiii pești, vaporașe, submarin, insulă, curcubeu etc. Iată numai câteva exemple:

2. Marea din cutie

Cu o cutie mică din carton și cu puțină imaginație, copilul tău poate crea un întreg univers acvatic cu valuri, pietre, scoici, ierburi și pești.

Citește și:   25 de activități distractive cu plastilină

3. Bărcuțe și vapoare

Foarte potrivite cu elementele peisajului estival. Pot folosi cofraje de ouă, lopățele de înghețată, dopuri din plută, cutii goale de suc sau lapte.

4. Suport de creioane cu scoici

Se poate modela cu copiii din pastă fimo, ipsos sau lut ori prin tehnica papier mache (atenție, s-ar putea să aibă nevoie de cuptor sau de timp pentru uscare). Apoi se colorează în culorile dorite. Scoicile se mai pot lipi și pe o cutie de conserve sau din carton ori pe un borcan colorate sau îmbrăcate în sfoară.
 

5. Pietre colorate

Copiii pot crea peștișori, bărci cu pânze, peisaje de mare. De asemenea pot desena ceva și să scrie apoi : Amintire tabără, Amintire Contanța 2018 etc.

6. Surprize dulci

Se pot folosi felii de fructe, legume sau biscuiți, fursecuri, bomboane pentru a crea peisaje sau personaje marine. Există chiar biscuiți sub formă de peștișori. Se vor distra de minune!
  

7. Accesorii și obiecte din scoici

Cum materia primă se găsește la mare din abundență, trebuie doar să ajutați copiii să facă ceva util din scoici, melcișori. Se pot face medalioane, brățări dar și alte mici piese de decor. Iată câteva exemple:

Citește și:   Reguli simple pentru a învinge teama de apă

8. Sirene

Vor fi foarte populare printre fetițe. Se pot folosi cârlige din lemn sau accesorii speciale de craft: cleme sau lopățele din lemn. Le pot combina cu ață colorată, bucăți de hârtie colorată, ochi mobili, culori, lipici cu sclipici etc. O altă idee e decorarea unui suport gol de la hârtia igienică.

9. Castel de nisip pe… hârtie

Printează un castel care este numai contur, foaie de colorat. Copiii pot folosi lipici lichid și o pensulă să acopere toate contururile. Deasupa se presară nisip si pot lua castelul de nisip chiar acasă în camera lor.

10. Urme pe nisip

Fiecare copil desenează pe o coală A3 marea și o porțiune de nisip, ca în modelul de mai jos. După uscare își pictează tălpile cu acuarele ceva mai închise la culoare decât nuanța nisipului și ștampilează. Apoi pot scrie jos geva de genul: Amintire mare 2018 etc .

Mai multe modele și proiecte de creat în acest video:

https://www.youtube.com/watch?v=mMZ-dsCpvn8

Lasa un comentariu