Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Vrei un copil care să se transforme într-un adult fericit? Joacă-te cu el! (Studiu)

Vrei un copil care să se transforme într-un adult fericit? Joacă-te cu el! (Studiu)

Când a fost ultima dată când ai ieşit afară să alergi puţin împreună cu copilul tău? Sau când te-ai aşezat ultima oară lângă el să faceţi împreună un puzzle? Dacă răspunsul este “nici nu îmi mai amintesc când s-a întâmplat aşa ceva” este cazul să faci o schimbare majoră în această privință.

Un studiu recent arată legătura directă între fericirea copilului şi implicarea părinţilor în jocurile şi activităţile lui. Cercetătorii spun că una dintre cele mai bune metode de a creşte şansele copilului de a fi fericit atunci când se va transforma într-un adult este şi foarte simplă: joacă-te cu el, acum!

Doar şi dacă alergaţi împreună în parc riscul apariţiei depresiei şi anxietăţii se reduce semnificativ şi pe de altă parte copilul dezvoltă emapatia şi compasiunea faţă de ceilalți. Studiul a mai arătat că şi părinţii care în copilăria lor nu au avut parte de afecţiune şi joacă din partea părinţilor lor, acum au un comportament negativ, sunt predispuşi la anxietate şi depresie şi nu se integrează uşor nici în societate.

Această legătură puternică dintre părinţi şi copiii lor, precum şi acumularea de experienţe pozitive împreună au legătură cu fericirea copilului atunci când acesta va creşte.

Citește și:   5 pași să te descurci cu un copil care îți răspunde

Mai există şi alte descoperiri care s-au făcut de-a lungul timpului și care arată ce se întâmplă atunci când copilul nu are parte de afecţiune, atenţie şi joacă din partea părinţilor. Există acea concepţie a unor părinţi care sunt de părere că atunci când copilul plânge să fie lăsat să plângă până se opreşte. Ce se întâmplă cu adevărat şi cât de grav este? Atunci când copiii sunt lăsaţi să plângă și nu li se oferă atenţie şi dragoste, emisfera dreaptă a creierului, adică acolo unde se formează toate stările emoţionale, începe să scadă.

Nu uita niciodată, că micuţii îşi doresc să comunice cu părinţii. Ajută-l pe copil să se dezvolte corect şi să se transforme într-un adult fericit, jucându-te cu el şi distrându-vă împreună cât mai des.

Câteva idei pe care le poţi pune în aplicare împreună cu copilul tău: alergaţi în parc, la locul de joacă, pe un teren, căţăraţi-vă împreună în copaci sau staţi trântiţi în iarbă. Activităţile nu doar că te vor apropia de copilul tău, dar te vor ajuta să te şi relaxezi. Nu uitaţi să însoţiţi joaca cu hohote de râs şi voie bună!

Citește și:   Studiu alarmant: 70% dintre copiii de 1-3 ani din România manâncă nesănătos

La fel de importante sunt şi activităţile pe care le faceţi în casă. Chiar dacă nu vă consumă la fel de mult ca cele din exterior, activităţile de interior au acelaşi rol: vă apropie extrem de mult.

Citiţi împreună, faceţi puzzle-uri sau alte construcţii, teatru de păpuşi, uitaţi-vă la desene animate sau gătiţi împreună. Important este să vă apropiaţi şi să comunicaţi în timp ce faceţi lucruri care vă binedispun.

Fiţi jucăuşi şi când faceţi lucruri serioase. Copiii voştri au nevoie să vă vadă plini de energie şi veseli. În felul acesta, învaţă că aceasta este normalitatea. Cântaţi şi dansaţi prin casă chiar şi fără motiv, cântaţi împreună în maşină în drum spre şcoală, “inventaţi” jocuri şi poveşti în timp ce faceţi ordine în casă şi nu lăsaţi să treacă nicio zi fără să îi acordaţi copilului timpul de care are nevoie pentru a creşte fericit.

Lasa un comentariu