Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

”Tatăl meu a fost mai mereu absent…”

”Tatăl meu a fost mai mereu absent…”

Când cineva mi-a spus că aveam să întâlnesc o adolescentă rebelă, am râs… ce adolescent nu este rebel? Doar că ce am văzut, mi-a confirmat că situația ei era mult mai gravă decât m-am așteptat.

Fugise de acasă de mai multe ori, avea amenzi pentru tulburarea liniștii publice și conducere fără carnet, consuma alcool și iarbă, abandonase școala și a sfârșit fiind arestată pentru furt împreună cu alți tineri, nu cu mult mai mari decât ea. Un ”palmares” destul de bogat pentru cei 16 ani neîmpliniți ai ei, nu credeți? Ciudat e că, așa cum mi s-a spus, provenea dintr-o familie bună, părinții erau respectabili și aveau o afacere profitabilă în oraș iar până cu 2 ani în urmă fusese o elevă de top.

Am avut câteva ședințe psihologice cu D., la solicitarea Direcției de Protecție a Copilului. Părinții o luaseră acasă pe cauțiune dar risca să fie închisă într-un penitenciar, nefiind la prima abatere.

M-a șocat să întâlnesc o fată care arăta cu mult mai mare decât vârsta ei, modul de a se îmbăca, machia strident, șuvițele verzi din păr, toate vorbeau despre dorința ei de a fi diferită și a face oamenii să observe asta. Sau erau un strigăt despre ceva numai de ea știut…

Discuțiile cu ea nu au fost simple, ci mai mult o luptă a mea de a scoate ceva adevărat sau ceva important pentru evaluarea mea. Doar atitudini de lasă-mă în pace, înjurături și refuz de a răspunde…. Mai erau și pauzele ei de țigară… Nu pot reda toate detaliile ca și profesionist, dar e ceva ce le-aș comunica tuturor părinților care se sacrifică să le asigure condiții extraordinare copiilor lor, dar omit esențialul.

Citește și:   Necesarul estimativ zilnic, pentru alcatuirea dietei la copii si adolescenti

Într-o zi, când am încercat s-o fac să vorbească despre tatăl ei ”iubitor”, fata a izbucnit și a dezvăluit următoarea poveste, singura care a avut vre-un sens din toate întâlnirile noastre și singura care a adus lumină în acest caz, cel puțin pentru mine (scuze dar cam ăsta a fost limbajul ei, unele detalii sunt schimbate pentru confidențialitate):

Să nu-mi spui că tatăl meu ține la mine! Este un f… mincinos și ipocrit. Mi-a f… toată viața mea și a mamei. Tata a fost mai mereu absent, nu a fost niciodată acolo, acea f… afacere și multe altele au fost preocuparea lui. Ce dacă ne-a făcut casă cu 10 camere, m-a dat la școli private și la tot felul de cursuri. De f… vacante în Grecia aveam eu nevoie? În 15 ani a fost doar la 2 zile ale mele de naștere, nu a participat la nici un spectacol în care am cântat la vioară… a avut mereu alte priorități. Știu că toți mă judecă pentru cât de f… am ajuns și cât de mult a făcut el pentru mine. Până și f… angajați au avut mai multă atenție și au auzit mai multe vorbe decât mine.

Căsătoria cu mama e o f… acoperire. De ochii lumii. Nu e decât un f… idiot gay! A avut mai mulți parteneri decât fire de păr verde am eu în cap. În urmă cu 2 ani unul dintre f… m-a violat în vacanța de la Veneția. I-am spus tatei și mi-a intrezis să spun cuiva, să nu fac f… familie ”perfectă” de rușine. Ai vrut să afli ce tată iubitor am? Chiar vrei să știi povestea mea? Cu ce-mi va folosi o evaluare f… ? Tata va face totul să mă scape de închisoare. Dar nimeni nu știe că f… închisoare e acasă…”

Recomandarea mea a fost ca această fată să fie luată din custodia părinților, să primească sprijin psihologic (poate chiar psihiatric) de care avea nevoie cu siguranță și să se deschidă dosare pentru neglijare, viol și complicitate la viol. Știu că la psihiatrie a ajuns, internată pe termen lung într-un spital privat de bogatul tată. Tot el a declarat că fata minte, așa cum comite numeroase alte infracțiuni, și că nu e vorba de viol ci de numeroșii ei prieteni cu care a fost și de mintea ei tulburată de droguri. Toți l-au crezut, era și normal, era un om de vază care sponsoriza multe evenimente importante în oraș.

Citește și:   Când copilul tău își agresează colegii

Doar eu am încă dubii, doar eu cred că acel comportament extrem a fost declanșat de ceva și a avut o cauză mult mai adâncă. Doar eu cred că acești părinți trebuie să fi greșit cu ceva. Dumneavoastră ce credeți?

Psiholog Melidy John

Lasa un comentariu