Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Sfaturi pentru părinți de la un adolescent

Sfaturi pentru părinți de la un adolescent

Paul B. este unul dintre copii intervievați de o organizație de sprijin a familiilor și, printre altele, acesta dă un sfat foarte util pentru orice părinte de adolescent.

Părinții mei sunt grozavi, amândoi. Dar sunt unele lucruri pe care le-aș schimba la ei. Știu că sunt un copil care nu are nicio experiență în a fi părinte.

Există un singur lucru pe care îl sugerez, pe care îl consider rezonabil și care se potrivește în majoritatea familiilor…

Nu le oferi copiilor tăi un fals sentiment de libertate

Toți copiii tind să obțină din ce în ce mai multe privilegii atunci când cresc, sau cel puțin asta este ideea. Și da, de cele mai multe ori copiilor li se spune că au mai multă libertate și un cuvânt de spus în ceea ce fac sau aleg. Deși acest lucru este adevărat, părinții au în continuare decizia finală, lăsând copilul cu un fals sentiment de libertate. Este foarte greu pentru copilul tău odată ce își dă seama de asta.

Evident, când erau mici, nu aveau suficient de mult discernămând pentru a-și da seama că a viziona un film de groază la vârsta de șase ani nu este cea mai bună idee (Mulțumesc pentru mama care a avut grijă ca eu să nu fac asta. Cu siguranță m-ar fi traumatizat).

Citește și:   5 tulburări frecvente de vorbire la copii

Dar când ajung la o vârstă în care poți avea încredere în ei pentru a lua decizii bune, lasă-i să aleagă ei în privința lucrurilor pentru care le dai libertate, chiar dacă este o greșeală. Ei așa învață, experimentând, alegând, greșind… Așa învăț și eu. Cu excepția cazului în care, desigur, îi afectează, le pune în pericol siguranța.

Ar trebui să fie foarte clar pentru toți care sunt granițele controlului lor, fără excepții. Acest lucru le permite să devină independenți, responsabili și să câștige încredere în sine.  Acesta este doar unul dintre multele lucruri pe care le-aș schimba acum ca și copil la ei.

Sunt aproape sigur că părerea mea se va schimba cu privire la o mulțime de lucruri, când voi fi părinte, dar va fi frumos să știu peste douăzeci de ani cum a fost să fii copil.

Lasa un comentariu