Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Semne îngrijorătoare că un adolescent are probleme

Semne îngrijorătoare că un adolescent are probleme

Să fii părintele unui adolescent nu este uşor. Această perioadă de trecere de la copilărie la adolescenţă este plină de provocări, însă de ambele părţi.

Chiar dacă mulţi tineri lasă senzaţia că nu le pasă ce se întâmplă în jur şi singurul lor scop este acela de a-şi trăi adolecența aşa cum vor şi cât mai liberi, în realitate şi ei resimt toate transformările care se întâmplă în viaţa lor.

Astfel, relaţia părinte-adolescent ajunge să fie de cele mai multe ori foarte complicată. Dar înainte să vă regăsiţi în această situaţie, întrebaţi-vă, dacă voi, ca şi părinţi aveţi faţă de tinerii voştri copii atitudinea potrivită.

Pentru că lucrurile să nu ia o turnură gravă, cel mai uşor este să previi şi poţi face asta dacă identifici din timp acele schimbări care indică faptul că tânărul tău copil se transformă într-un adolescent cu probleme.

Semne care ar trebui să te îngrijoreze:

  • Schimbarea felului în care arată, atunci când aceasta este însoţită de probleme la şcoală sau schimbări negative de comportament sau atunci când apar semne că îşi face rău singuri, semne de auto-vătămare, slăbire bruscă sau acumularea rapidă de kilograme.
  • Transformarea frecventă a discuţiilor în ceartă şi într-un război al argumentelor, acte de violenţă, absențe la şcoală, implicarea în conflicte, sunt alte semne care depăşesc limita de rebeliune pe care o are orice adolescent.
  • Schimbări rapide de personalitate, note mici la şcoală, o stare permanentă de tristeţe, anxietate, probleme cu somnul sunt câteva dintre semnele că adolescentul tău suferă de depresie sau poate este hărţuit ori are alte probleme emoţionale.
  • Alcoolul şi drogurile sunt alte pericole la care, din nefericire, adolescenţii din ziua de azi sunt expuşi. Unii dintre ei nu sunt atât de puternici încât să stea departe de aceste pericole, tocmai de aceea părinţii au datoria să îi monitorizeze şi să observe permanent orice indiciu care poate indica ceva grav.
  • Un alt semnal pentru părinţi trebuie să fie acela când copilul decide brusc să îşi schimbe anturajul, mai ales dacă în noul grup de prieteni este încurajat comportamentul negativ.Când nu ţine cont de nicio regulă impusă de părinţi şi depăşeşte de fiecare dată limitele, atunci când pentru a evita consecinţele faptelor sale începe să mintă, sunt alte indicii că vorbim de un adolescent cu probleme.

Lasa un comentariu