*/ ?>

Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Metoda surprinzătoare prin care poţi creşte un copil disciplinat

Metoda surprinzătoare prin care poţi creşte un copil disciplinat

Ce părinte nu îşi doreşte un copil disciplinat, care îşi pune jucăriile la loc când se apropie ora de culcare, mănâncă şi merge la somn fără să se roage nimeni de el minute în şir şi chiar un copil care reuşește să îşi rezolve singur problemele sau conflictele. Se pare că există un singur truc care funcţionează de minune.

O mama care are trei copii a împărtăşit acest secret, iar mesajul s-a tot distribuit, semn că mulţi părinţi sunt interesaţi să afle acest “truc magic.”

Care este secretul? Cum procedezi, îi pedepsești, le dai pauze, îi răsfeţi cu dulciuri de câte ori cer?, au fost primele întrebări care i-au fost adresate mamei care avea acasă trei copii extrem de cuminţi şi disciplinaţi.

“Nimic din toate acestea. Dacă am făcut ceva bine este că am stabilit clar de la bun început care sunt aşteptările mele de la ei. Acum, tot ce fac este să le arunc o privire, şi ei ştiu că trebuie să îşi controleze ieşirile, să fie disciplinaţi.”

Metoda acestei mame este confirmată şi de experţi. “Când îi spui clar copilului încă de când este mic, care sunt aşteptările pe care le ai de la el, acesta va interioriza aceste aşteptări şi va începe să aştepte acelaşi lucru de la el însuşi. Cu alte cuvinte, având în vedere că în mod natural copiii îşi doresc să le facă pe plac părinţilor, ei vor începe să se poarte în modul în care au fost învăţaţi. “

Citește și:   Învață-l pe adolescentul tău să aibă grijă de el

De fapt, tot experţii spun că încă de la vârsta de 18 luni copiii devin empatici şi sunt gata să răspundă aşteptărilor părinţilor.