Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lucruri simple pe care n-ai să le regreţi că le-ai făcut cu copilul tău

Lucruri simple pe care n-ai să le regreţi că le-ai făcut cu copilul tău

Câteva lucruri simple pe care le poţi face în fiecare zi sau atunci când este cazul pot aduce fericirea în relaţia pe care o ai cu copilul tău şi îţi vor aduce şi ţie ca părinte o mulţumire pe care ai să o porţi cu tine de-a lungul timpului. Cine a spus că “fericirea stă în lucruri simple” a avut dreptate. Şi iată de ce.
1. Înveleşte-l şi mângâie-l înainte de culcare. Este un dar pe care trebuie să îl preţuiţi amândoi, pentru că într-o zi va fi prea mare pentru acest ritual.
2. Spune-i “te iubesc”. Aceste cuvinte sunt magice şi îl vor urmări toată viaţa.
3. Ascultă-l întotdeauna. Atunci când asculţi poveştile celui mic ai ocazia să descoperi foarte multe despre copilul tău.
4. Priveşte-l în ochi dacă vrei să îi arăţi cât de mult contează pentru tine ceea ce el îţi spune.
5. Spune-i “da” chiar dacă ţi-ar fi mai uşor să îl refuzi. Poate uneori îţi este greu, dar învaţă să înţelegi cât de mult poate conta pentru copilul tău un “da”, atunci când până şi el s-ar fi aşteptat la un răspuns negativ din partea ta.
6.Învaţă-l lucruri noi. Pentru copii este important să înveţe şi să descopere lumea, iar părinţii sunt cele mai potrivite persoane pentru acest lucru.
7.Râdeți împreună şi distraţi-vă cât mai mult, de câte ori aveţi ocazia. Pentru copii contează să ştie că te bucuri să fii în preajma lor.
8. Când este cazul, spune-i “îmi pare rău”. Nici părinţii nu sunt perfecţi şi li se întâmplă şi lor să facă greşeli. De multe ori, chiar şi părinţii ajung să greşească faţă de copiii lor. Recunoaşte atunci când faci o greşeală şi spune-i că îţi pare rău. Contează foarte mult pentru cel mic.
9. Învaţă-l să îşi respecte semenii. Din acest punct pornesc multe alte lucruri importante. Învaţă-l să asculte, să înveţe şi să nu îi judece pe cei din jur.
10. Nu îi ţine evidenţa greşelilor. Este important să înveţe din greșeli, dar nu este cazul să rămâneţi ancoraţi în trecut. Învaţă-l să privească înainte, să vadă partea plină a paharului şi nu îi aminti în continuu de greşelile pe care le-a făcut de-a lungul timpului.

Lasa un comentariu