Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Învaţă-l să socializeze

Învaţă-l să socializeze

Pentru a-l ajuta pe copilul tău să deprindă aptitudini de comunicare, învaţă-l să descifreze atât limbajul verbal cât şi pe cel non-verbal al celor cu care interacţionează.

Următoarea activitate educativă  îl încurajează pe copil să îşi construiască un sistem propriu de referinţă pentru a interacţiona atât cu persoane adulte cât şi cu alţi copii.

Cum se desfăşoară activitatea:

Încercaţi să interpretaţi, împreună cu copilul, anumite roluri pentru diferite stări, folosind expresii faciale, sunete şi limbajul corpului. Pune-l pe cel mic să ghicească ce emoţii ai dorit să exprimi. Poţi să duci activitatea la un alt nivel şi să îl întrebi ce ar face dacă un prieten al său ar exprima acele sentimente.

Nu ezitaţi să schimbaţi rolurile. Cere-i şi copilului să interpreteze anumite stări pe care tu să le ghiceşti apoi.

Nu te feri să exagerezi anumite gesturi pentru că pot fi o bună metodă de învăţare pentru copilul tău care poate deprinde în acest fel importante calităţi pentru a socializa.

Rezultatul: copilul tău va înţelege mai bine cum gesturile şi acţiunile non-verbale îi afectează pe cei din jur şi va fi mult mai atent pentru a citi sentimentele nerostite ale oamenilor cu care interacţionează.

Lasa un comentariu