Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Decalogul părinţilor

Decalogul părinţilor

Chiar şi părinţilor trebuie să li se reamintească, din când în când, să fie înţelegători, răbdători şi responsabili cu cei mici. Şi cine le-ar putea reaminti cel mai bine toate acestea dacă nu chiar copiii lor.

Iată 10 reguli care au reieşit după o analiză aprofundată a modului în care cei mici văd şi percep lumea în care trăiesc şi care îi vor ajuta pe adulţi să îmbunătăţească stilul în care comunică cu copiii şi cum le pot insufla încredere în forţele proprii.

  1. Mâinile mele sunt micuţe, nu aştepta perfecţiunea din orice, nici din felul în care îmi fac patul, nici atunci când desenez sau când încerc să mă îmbrac singur.
  2. Ochii mei nu au văzut încă lumea, aşa cum au văzut-o ai tăi. Te rog, lasă-mă să descoper, să explorez. Nu îmi pune interdicţii inutile.
  3. Sunt destul de mic să înţeleg tot ce se petrece în jurul meu, ai răbdare să îmi explici tot ce e nevoie să ştiu despre lumea minunată în care trăim.
  4. E foarte uşor să îmi răneşti sentimentele, te rog să fii sensibil faţă de nevoile mele. Tratează-mă aşa cum ţi-ar plăcea să fii și tu tratat.
  5. Sunt darul cel mai de preţ pe care l-ai primit în viaţă. Învaţă-mă, oferă-mi sfaturi, arată-mi drumul pe care să merg, oferă-mi educaţie şi fă toate aceste lucruri cu multă dragoste.
  6. Am nevoie să mă încurajezi, nu aştepta doar să cresc. Nu mă critica.
  7. Te rog să îmi laşi libertatea să iau decizii pentru mine. Lasă-mă să cad, pentru că aşa voi învăţa din greşeli. În acest fel voi fi pregătit să iau decizii importante în viaţă.
  8. Nu mă compara cu fratele sau cu sora mea mai mare.
  9. Nu îţi fie teamă să ne despărţim pentru un weekend. Copiii au uneori nevoie de o vacanţă fără părinţi, la fel cum şi părinţii au nevoie , din când în când, de o vacanţă fără copii.
  10. Oferă-mi cel mai bun exemplu pe care să doresc să îl urmez toată viaţa.

Lasa un comentariu