Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce este grav să îți pedepsești copilul

De ce este grav să îți pedepsești copilul

Dacă obişnuieşti să îţi pedepseşti copilul atunci când greşeşte, gândeşte-te că aceste gesturi îi pot distruge viaţa! Iar aceasta nu este o formă de exprimare exagerată, ci este realitatea demonstrată și prin numeroase studii şi observaţii făcute de specialişti de-a lungul timpului.

Pedepsele distrug bucuria copilăriei fiecărui micuț şi mai mult decât atât, au consecinţe pe termen lung.

Pedepsele distrug viaţa socială a copilului

Copilul tău are nevoie să trăiască printre oameni, să intre în contact cu copiii de vârsta lui, să aibă activităţi comune cu aceştia, doar aşa se poate dezvolta normal. Dacă copilul tău este pedepsit atunci când ar trebui să iasă la joacă cu ceilalţi copiii de vârsta lui, cum ar putea să aibă o viaţă socială normală şi să devină, în timp, un om sociabil? În plus, pedepsele pe care tu i le aplici îi vor distruge reputaţia în faţa tovarăşilor de joacă. Copiii sunt foarte sensibili când vine vorba de imaginea lor. Pentru că e pedepsit de părinţi, va ajunge rapid să fie ridiculizat de colegii de şcoală şi exclus din cercurile de prieteni.

Dacă îl pedepseşti eşti un părinte rău

Citește și:   Gesturi și bune maniere pe care mulți le-au uitat

Atunci când îl pedepseşti eşti un părinte rău în ochii copilului tău. Micuţul nu va scăpa ocazia să te compare cu părinţii altor colegi care par mult mai îngăduitori decât tine. Dacă nu poţi să îl laşi în pace atunci când greşeşte, poţi să ai o discuţie serioasă cu el în care să clarificaţi împreună ceea ce nu a fost în regulă şi cum se poate îndrepta. Pedepsindu-l nu câştigi nimic altceva decât revoltă şi furie din partea copilului.

Pedeapsa înseamnă că trebuie să suporte consecinţele pentru acţiunile lor

Atunci când copiii sunt nevoiţi să suporte consecinţele faptelor lor sunt devastaţi. Acest lucru înseamnă că nu pot face ce vor, când vor. Copiii au și ei libertatea să facă ce doresc, dar din păcate nu putem alege şi urmările, iar acest lucru poate fi dureros cu adevărat, mai ales în cazul copiilor. Cei mici trebuie să realizeze că urmările acţiunile lor îi pot afecta pe alţii şi chiar le pot schimba şi lor viitorul. Pedepsele îi învaţă despre consecinţele legate de bani, relaţii, timp. Iar asta distruge toată distracţia copilăriei!

Lasa un comentariu