Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum și-au salvat islandezii copiii de la dependențe

Cum și-au salvat islandezii copiii de la dependențe

La mijlocul anilor 90, adolescenții islandezi erau printre cei mai înrăiți consumatori de alcool și fumători din Europa. Astăzi, Islanda este în topul țărilor europene în care stilul de viață al adolescenților (copiii de 12-16 ani) este cel mai sănătos!
Cum a avut loc această evoluție?

Oamenii de știință islandezi au încercat să descopere procesul biochimic care provoacă dependențele. Harvey Milkman, profesor american de psihologie, acum lector la Universitatea Reykjavik, a ajuns la concluzia că alegerea tipului de alcool sau drog depinde de modul în care corpul uman este obișnuit să facă față stresului. S-a dovedit că există multe substanțe chimice diferite care cauzează procesul biochimic din creier, favorizând o persoană să devină dependentă. Oamenii de știință au căutat apoi acțiuni care să stimuleze același proces în creier.

Dl Milkman ne povestește cum a început totul:
′ ′ Poate fi vorba de dependență de tutun, alcool, coca-cola, băuturi energizante și unele alimente …. Am decis să oferim adolescenților ceva mai bun. Am constatat că dansul, muzica, desenul sau sportul provocau, de asemenea, un proces biochimic în creier, similar substanțelor. Noi căutam o soluție inofensivă la stres și, în ceea ce privește efectul emoțional, aceste acțiuni trebuiau să aibă același efect asupra adolescenților ca stimulenții- alcool, tutun. De aici a pornit ideea de a le oferi acces la cursuri gratuite în orice sport sau artă pe care ar dori să o studieze. Aceste activități suplimentare, la care mergeau de trei ori pe săptămână, au fost finanțate în principal de către stat.
Fiecare adolescent a fost încurajat să participe la ele timp de trei luni … dar în cele din urmă, mulți dintre ei au continuat aceste programe mai mult de cinci ani. ′ ′


Pentru a rezolva problemele de dependență de alcoolul și țigări a adolescenților, autoritățile au trebuit, de asemenea, să modifice legea. Islanda a interzis publicitatea pentru țigări și băuturi alcoolice și a creat organizații speciale pentru părinți care, în colaborare cu școala, îi ajută pe elevi să-și rezolve problemele psihologice.

Citește și:   Probleme de somn la bebeluși și cauzele lor

Din această cauză, Islanda a reușit să reducă numărul adolescenților dependenți în ultimii 20 de ani:

  • cei care beau în mod regulat de la 48% la 5%,
  • iar cei care fumează de la 23%  la doar 3%.

Oamenii de știință islandezi sugerează utilizarea unor metode similare și în alte țări. Dar întrebarea este: cine va permite ca acest lucru să se întâmple? Aceasta poate fi o pierdere imensă pentru multinaționalele care vând astfel de produse. Nu au nici un interes ca adolescenții sau alte persoane să evite calea dependenței de alcool, țigări și alte stimulente, chiar dacă acestea îi pot omorâ. Vor utilizatori.

Lasa un comentariu