Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeScoala.ro este de vanzare! Solicita detalii!

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să vorbeşti cu copilul tău

Cum să vorbeşti cu copilul tău

Pune în aplicare câteva trucuri simple pentru a-i vorbi copilului pe înțelesul său:

  • Vorbeşte cu cel mic fără să te grăbeşti, făcând frecvent pauze. După ce copilul tău a terminat de vorbit, fă o pauză înainte să îi răspunzi. Atunci când îi vorbeşti pe un ton relaxat este mai eficient decât atunci când îl critici sau începi să îi dai sfaturi.
  • Redu numărul de întrebări pe care i le pui copilului. Copiii au tendinţa de a vorbi mai liber atunci când se exprimă singuri.
  • Foloseşte gesturi şi expresii faciale pentru a-i demonstra copilului că îl asculţi.
  • Rezervă câteva minute în fiecare zi pe care să i le dedici copilului tău, fără ca orice altceva să îţi distragă atenţia atunci. În acest timp pe care îl petreceţi împreună, lasă-l pe el să aleagă ce vrea să faceţi, vorbeşte calm, relaxat şi fă multe pauze. Aceste momente de calm au o importanță majoră pentru că ajută la întărirea încrederii în sine a copilului şi îi demonstrează că părinţilor le place tare mult să fie în compania lui.
  • Ajută-i pe toţi cei din familie să asculte şi să vorbească. Unor copii le este mult mai uşor să vorbească când nu sunt întrerupţi şi când observă că sunt ascultaţi cu atenţie.
  • Şi mai presus de orice, acceptă-l pe copilul tău aşa cum este şi nu încerca să îl schimbi. Poţi să îi modelezi personalitatea, să îl îndrumi spre o direcţie sau alta, dar cea mai puternică forţă va fi sprijinul pe care i-l acorzi de fiecare dată când are nevoie, indiferent de situaţie.