Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să îţi stăpâneşti furia faţă de copil

Cum să îţi stăpâneşti furia faţă de copil

Se spune că trebuie să îţi stăpâneşti furia înainte ca aceasta să ajungă să te stăpânească pe tine. Toţi părinţii se enervează şi devin de-a dreptul furioşi din cauza copiilor, fie că motivul este unul serios provocat de copil, fie că se datorează altor factori cum ar fi stresul cotidian, problemele de la serviciu sau de altă natură cu care majoritatea părinţilor se confruntă.

Ceea ce ar trebui să ştie însă fiecare părinte este că manifestându-și furia în faţa copilului ajunge să dea naştere unor situaţii şi mai tensionate în relația părinte-copil.

Înainte să izbucneşti în faţa copilului încearcă să ţii cont de următoarele tehnici. Acestea te vor ajuta să îţi stăpâneşti emoţiile, chiar şi atunci când simţi că ai ajuns la limită.

  • Calmează-te înainte să iei acţiune. Poţi face acest lucru în câteva secunde, dacă te opreşti şi respiri adânc. Încearcă atunci să găseşti ceva în jurul tău care ţi-ar putea distrage atenţia, de preferat ceva pozitiv, poate un anumit lucru care să te facă să râzi.
  • Dacă prima tehnică nu a funcţionat, atunci retrage-te undeva pentru cinci minute pentru a te putea calma. Este foarte important ca în acel moment de furie să te îndepărtezi pentru câteva minute, fizic, de copilul tău. Chiar îi poţi spune copilului că din cauza furiei nu poţi să vorbeşti cu el în acel moment şi că ai nevoie să te retragi pentru a te calma.
  • Ascultă-ţi furia. Este foarte important să știi ce anume te deranjează în viaţa ta de a determinat o asemena trăire şi întreabă-te ce anume poţi face pentru a schimba situaţia.
  • Este foarte important să ştii că atunci când îţi exprimi furia faţă de o persoană, cu atât mai mult când este vorba de copilul tău, nu faci decât să amplifici o situaţie tensionată şi să o faci să escaladeze.
  • Aşteaptă înainte să începi să îl disciplinezi. Impune-ţi că niciodată să nu acţionezi la mânie.
  • Evită forţa fizică, indiferent de motivul care ţi-a provocat furia.
  • Nu îl ameninţa pe copil pentru că în mod sigur vei regreta ceea ce ai spus într-un moment tensionat.
  • Ai grijă la tonul pe care îl foloseşti şi la cuvintele alese pentru că acestea vor rămâne întipărite în mintea copilului, dacă acestea depăşesc anumite limite.
  • Caută continuu metode pozitive prin care poţi disciplina copilul.