Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să încurajezi talentul unui copil

Cum să încurajezi talentul unui copil

Am avut un coleg de liceu provenit dintr-o familie săracă. Nu strălucea la nici un obiect, de fapt abia reușea să obțină note de trecere, dar la desen era super-talentat. Pe toate cărțile și caietele lui erau desenate schițe cu creionul, putea să deseneze orice cu multă precizie și detalii- portrete, obiecte, peisaje, mesaje cu diverse caractere sofisticate.
– Te-ai gândit vreodată la o carieră în acest domeniu? l-a întrebat profesoara de desen încă din primele ore.
Băiatul a râs privind în jos rușinat:
– Mama și tata mi-au spus mereu că nu pot face bani din artă și de aceea m-au înscris la contabilitate.
Colegul meu nu a reușit să ia examenul de treaptă dintr-a Xa, a sfârșit la o profesională cu profir alimentar. După părerea mea, nu a fost decât un talent irosit.

Totuși sunt și situații când părinții investesc în talentul copilului lor, indiferent de domeniu și un exemplu este familia Jitaru din Câmpina, Prahova. Aceasta are două fetițe și din întâmplare au descoperit că una dintre ele, Andra, are talent la pictură. Avea pe atunci doar 7 ani. Deși nu sunt o familie cu multe posibilități, ei s-au străduit să o încurajeze să picteze și să participe la consursuri, la tot felul de activități în domeniu.
Acum are 11 ani și nu doar că avansează în acest dar al ei, dar de fapt se implică și în evenimente de caritate ajutând cu talentul ei și alți copii.

Citește și:   Lucruri simple pe care n-ai să le regreţi că le-ai făcut cu copilul tău

https://www.facebook.com/daddycool.ro/videos/2203016033265100/

Andra are mai multe pasiuni și nu a fost împiedicată în nici una dintre ele. Felicitări părinților Andrei, care au ales să aibă încredere în copilul lor și să îi spună DA în momentele cheie.

Vă invit să credeți și voi în copiii voștri și să-i susțineți cu privire la toate visurile pe care le au. Voi sunteți tot ce au ei mai bun pe lumea aceasta și în voi vor căuta mereu sprijin necondiționat. Și ar fi păcat să le tăiați aripile, fără să le dați o șansă la dezvoltare. Uneori poate sunteți singurii care vedeți acea sclipire, acel început firav, acel anunț a ceva măreț. Dar cine ar putea să vadă asta mai bine decât cei care le sunt zi de zi aproape celor mici?

Lasa un comentariu