Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să fii un părinte bun

Cum să fii un părinte bun

Atunci când copilul tău are probleme de comportament este un indiciu clar că acesta suferă din cauza că nu primeşte suficientă atenţie din partea părinţilor.

Din fericire, există o rezolvare pentru ca în relaţia părinte-copil să se instaureze armonia şi tu să devii ceea ce de multe ori numim „un părinte bun”.

Iată care sunt acele principii sigure care te vor ajuta să îmbunătăţeşti relaţia cu copilul tău:
1. Ceea ce faci tu contează. Acesta este unul dintre cele mai importante principii. Copiii observă în primul rând ce fac părinţii lui, înainte de orice altceva.
2. Nu îţi răsfaţa foarte mult copilul. Mulţi părinţi au tendinţa de a le oferi copiilor lucruri în loc de atenţie şi dragoste.
3. Implică-te în viaţa copilului, fii la curent cu tot, dar ai grijă să nu îl sufoci.
4. Adaptează-te în funcţie de etapele în care se află copilul tău. Este important să ai mereu în vedere că micuţul creşte şi este normal să îl tratezi pe măsura vârstei pe care o are.
5. Stabileşte reguli şi ai grijă să fie respectate.
6. Oferă-i copilului independenţă. Încurajează-l să fie independent, să ia decizii şi să îşi asume responsabilităţi. Aceasta este o bună metodă de a-l ajuta pe copil să aibă propria direcţie în viaţă.
7. Fii consecvent. Atunci când iei o decizie, stabileşti anumite reguli şi limite este foarte important să fii consecvent. Dacă te răzgândești de la o situaţie la alta, copilul va deveni confuz.
8. Evită să fii sever. Agresivitatea, fie ea fizică sau verbală, nu are ce căuta în nicio formă de relaţie şi cu atât mai puţin în cea dintre părinte şi copilul său.
9. Explică-i de fiecare dată regulile pe care le impui şi deciziile pe care le iei. Este greşit să îi răspunzi cu replici de genul : „Pentru că aşa zic eu!” sau „Pentru că aşa vreau eu!”.
10.Tratează-l de fiecare dată cu respect. Nu subestima niciodată inteligenţa copilului, respectă-i personalitatea şi apreciază de fiecare dată când îşi exprimă sentimentele.

Lasa un comentariu