Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să creşti un copil deştept: 10 paşi susţinuţi de ştiinţă

Cum să creşti un copil deştept: 10 paşi susţinuţi de ştiinţă

Metodele pe care le aplică părinţii moderni pentru a-i ajuta pe copii să se dezvolte cât mai bine, să fie isteţi şi cu încredere în ei sunt multe, însă unele sunt dovedite chiar de ştiinţă ca fiind cele care conduc la rezultatele aşteptate.

Iată 10 lucruri care au fost dovedite de ştiinţă că funcţionează.

  1. Lecţiile de muzică. Studiile făcute pe grupuri diferite de copii au condus la concluzia că lecţiile de muzică îi face pe copii mai deștepți.
  2. Sportul, mişcarea fizică în general. Atunci când un copil se simte în formă, abilitatea lui de învăţare creşte. După sport, copiii pot învăţa cuvinte noi cu 20% mai repede decât în mod obişnuit.
  3. Nu îi citi copilului, citeşte împreună cu el. În acest fel îl ajuţi pe cel mic să îşi dezvolte capacitatea de a citi.
  4. Lipsa somnului afectează creierul. Tot oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că un copil de clasa a şasea care pierde o oră de somn va avea capacitatea de gândire a unui copil de clasa a patra.
  5. Nu este atât de important IQ-ul cât de importantă este auto-disciplina. Auto-disciplina poate fi un indicator foarte bun despre succesul pe care un copil îl va avea în viaţă.
  6. Învăţatul este un proces activ.
  7. Recompensele dulci sunt bune doar la momentul potrivit. Chiar dacă mulţi părinţi sunt total împotriva dulciurilor, oamenii de ştiinţă susţin că micuţii au nevoie de astfel de “stimulente” , în special atunci când în învaţă. Ocazional, bomboanele şi sucurile le pot oferi energia necesară pentru a se putea concentra asupra studiului.
  8. Copiii fericiţi sunt copiii care au succes! Primul pas pentru a avea un copil fericit este de a fi un părinte fericit.
  9. Anturajul. Studiile arată că anturajul este cel care îşi pune cel mai mult amprenta asupra personalităţii copilului. Nici măcar moştenirea genetică sau modul în care a fost educat de către părinţi nu au o importanță atât de mare cum o are grupul de prieteni din care face parte cel mic.
  10. Ai încredere în copilul tău! Atunci când crezi în copilul tău îi insufli şi lui încredere în forţele proprii, iar acesta va avea o dorinţă tot mai puternică de a reuşi, de a fi cel mai bun.

Lasa un comentariu