Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum interpretezi limbajul trupului la copii

Cum interpretezi limbajul trupului la copii

Gesturile, acţiunile şi comunicarea nonverbală transmit mai multe lucruri decât cuvintele, chiar şi atunci când vorbim despre copii.

Descifrează limbajul trupului celui mic şi îl vei înţelege mai bine, vei şti să îi anticipezi acţiunile şi chiar să previi anumite greşeli pe care acesta le-ar putea face.

Poţi începe să studiezi limbajul corpului copilului tău încă de la o vârstă fragedă.

Există câteva gesturi care îţi pot dezvălui foarte multe lucruri despre felul în care se simte copilul tău:

Contactul vizual

Atunci când copilul nu te priveşte direct în ochi poate indica faptul că este ruşinat de ceva sau că îţi ascunde anumite lucruri.

Poziţia corpului

Chiar dacă nu e la fel de expresivă ca faţă sau gesturile făcute cu mâinile, poziţia corpului poate spune multe. O poziţie corectă arată faptul că cel mic este fericit şi are încredere în el, în timp ce o postura incorectă indică exact stări la cealaltă extremă.

Respiraţia

Respiraţia scurtă poate fi un indiciu că ai de-a face cu un copil care se teme de ceva anume.

Gura şi vocea

De la fericire la tristeţe, gura poate transmite o mulţime de semnale. Atunci când abia rosteşte cuvintele sau altfel spus când “mormăie” poate însemna că micuţul nu îşi doreşte să vorbească, dar în acelaşi timp poate fi un semn de timiditate.

Citește și:   Ai un copil anxios? Învață-l aceste 3 lucruri

Culoare feței

Atunci când copilul tău este trist poate deveni palid. O faţă care străluceşte şi are un aspect sănătos este un indiciu că respectivul copil este fericit şi are încredere în el. Şi culoare buzelor este importantă atunci când vorbim de limbajul corporal. Reţine că, atunci când buzele celui mic au un aspect vânat este posibil ca acesta să treacă prin momente tensionate sau o perioada de stres.

Poziţia mâinilor

Mâinile sunt foarte importante când vorbim de comunicarea nonverbală. Când copilul îşi ţine mâinile încrucişate, acesta adoptă o poziţie de a se autoproteja pentru că se teme de ceva, de o confruntare sau de a fi tras la răspundere pentru ceva ce a făcut.

Lasa un comentariu