Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl înveți pe copil să facă fapte bune

Cum îl înveți pe copil să facă fapte bune

Părinții și profesorii își doresc ca în jurul lor să crească niște copii care pot face fapte bune și pot transforma orice gest în unul de empatie și de ajutorare a celor care au nevoie.

Dar această dorință nu este de fiecare dată ușor de îndeplinit. Vestea bună este însă că bunătatea poate fi învățată. Copiii își pot însuși ușor acest tip de comportament, dacă li se arată drumul.

Iată câteva metode prin care poți să îl înveți pe copilul tău să facă fapte bune.
1. Trimite gânduri bune
Bunătatea poate fi uneori la fel de simplă precum o urare de bine pentru cel de lângă tine. Puteți face acest lucru prin exercițiu: lasă-l pe copilul tău să își imagineze o persoană căreia își dorește să îi transmită un gând bun și apoi să spună tare: “Să fii fericit! Să fii sănătos! Să ai grijă de tine!”. Acest exercițiu îi învață pe copii să intre în acea stare în care pot trimite gânduri bune cât mai des.
2. Povești despre bunătate
Alegeți cărți și povești care au ca temă tocmai bunătatea. Și din fericire sunt multe opțiuni! Poveștile au o influență puternică asupra modului în care copiii învață fără ca, în mod direct, să le predea cineva o lecție.
3. Zâmbiți des
Într-un studiu recent realizat în Suedia, se arată că oamenii care se uită la alte persoane care zâmbesc, involuntar și mușchii lor iau forma unui zâmbet. Jucați un joc cu zâmbete împreună cu copiii voștri pentru a le arăta că zâmbetul este molipsitor. Acest gest simplu poate răspândi cădură și bunătate în jur.
4. Jucați jocul complimentelor
Atunci când primim un compliment, cu toții ne simțim bine. Faceți complimente, învățați-l pe copil să aleagă momentul și cuvintele potrivite pentru a face un compliment.
5. Acte de bunătate
Un act de bunătate la întâmplare poate fi orice îl face pe celălalt să aibă o zi mai bună. Copiii pot învăța că gesturile mici contează și că ar trebui făcute în fiecare zi, fără motiv și mai ales, fără a aștepta nimic în schimb.

Lasa un comentariu