Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl convingi să facă ordine în camera lui din plăcere

Cum îl convingi să facă ordine în camera lui din plăcere

Multe războaie din casă apar în momentul în care îi ceri copilului să facă ordine în camera lui? Puteţi depăşi aceste momente foarte simplu.

Prin activităţi educative îl poţi încuraja să îşi facă ordine în cameră şi să înveţe să ţină la lucrurile sale şi să le aprecieze.

Cum se desfăşoară activitatea:

Atunci când ţi-ai propus să îi ceri să facă ordine în cameră, permite-i şi încurajează-l ca înainte să aleagă muzica lui preferată pe care să o asculte în timp ce îşi face curat în cameră.

De asemenea, tot tu îl poţi încuraja să danseze şi să cânte în timp ce face curat şi ai putea profita de ocazie pentru a dansa alături de el. Atunci când în jur este o atmosferă plăcută, treaba va merge mai repede şi mai relaxant şi îl va ajuta şi pe cel mic să nu mai fie atât de concentrat pe această activitate impusă.

Un alt mod prin care îl poţi motiva pe cel mic să facă curat în camera sa este să faci un tabel în care să treci punctele pe care le poate câştiga, dacă face anumite activităţi pentru a-şi curăța camera. Apoi, oferă-i recompense creative şi pe gustul lui, în funcţie de punctele pe care le-a câştigat atunci când a făcut curăţenie în cameră.

Citește și:   Ce să răspunzi copilului care spune ”Nu pot să fac asta!”

În acest fel, cel mic va învăţa să aprecieze curăţenia din cameră, va menține un dormitor ordonat şi o să înceapă să fie mândru de fiecare dată când va duce la bun sfârşit curăţenia în camera sa.

Lasa un comentariu