*/ ?>

Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îi distrugi încrederea în sine copilului, fără să îţi dai seama

Cum îi distrugi încrederea în sine copilului, fără să îţi dai seama

Toţi părinţii îşi doresc să aibă copii care cresc frumos, cu încredere în ei şi cu puterea de a realiza orice. Uneori, fără să îşi dea seama, felul în care părinţii reacţionează are tocmai efectul invers şi copilul ajunge să îşi piardă încrederea în el.

Iată cum îi distrugi copilului încrederea în el fără să îţi dai seama:

Îi spui că “e uşor”

Atunci când copilul se străduieşte cu tărie să realizeze ceva, poate pentru tine acest lucru pare simplu, însă nu e la fel de simplu şi pentru el. Dacă încerci să îl motivezi spunându-i că, ceea ce are de făcut este uşor, s-ar putea să îl faci să se gândească la următorul lucru: “Ceva e în neregulă cu mine pentru că nu este deloc uşor ce am de făcut!”. În acest caz, copilul ajunge să se simtă descurajat şi să îşi dorească să renunţe, pierzându-şi în acest fel încrederea în sine.

Faci prea multe pentru el

Copiii vor să facă lucrurile singuri! Acest lucru le dă satisfacţie şi îi ajută să aibă o părere bună despre ei înşişi. Ca părinte, crezi că ajutându-l îi arăţi cât de mult îl iubeşti, însă dacă faci totul în locul lui atunci copilul nu va mai avea satisfacţia şi sentimentul de independenţă. De câte ori vrei să preiei din îndatoririle copilului gândește-te că lui îi transmiţi un singur lucru, acela că nu este capabil să facă ceva singur!

Citește și:   Urări trăsnite făcute de copii de Ziua Mamei

Intri în panică când greşeşte

Greşelile fac parte din viaţă şi fiecare dintre noi face greşeli. Ca părinte simţi nevoia să îl ţii departe pe copil de eşecuri sau să îl ajuţi în aşa fel încât să nu facă greşeli. Însă, această atitudine nu îl ajută pe cel mic, ci din contră îl crispezi chiar pentru toată viaţa.

Copilul tău va face greşeli, indiferent că îţi doreşti sau nu, dar modul prin care îl poţi ajuta este să îl faci să înveţe din propriile greşeli sau din greşelile altora. Atunci când greșește poate fi dureros, dar copilul poate învăţa o lecţie foarte importantă pentru viaţă dacă va şti să o gestioneze într-un mod sănătos.