Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum descifrezi şi înţelegi comportamentul copilului

Cum descifrezi şi înţelegi comportamentul copilului

Modul în care un copil se comportă este pentru părinţi o prioritate.

Deşi nu există o formulă care să funcţioneze în toate situaţiile, cel mai bine este să încerci să înţelegi care sunt acele lucruri care au un impact vizibil asupra comportamentului celui mic.

Dacă vei înţelege aceste probleme, îţi va fi mai uşor apoi să îţi controlezi reacţiile şi să îl îndrumi în direcţia potrivită.

Atunci când comportamentul copilului nu este cel potrivit,  cel mai bine este să îţi pui o serie de întrebări şi să încerci să găseşti la fiecare dintre ele, răspunsul.

  1. Aceasta este o etapă din dezvoltarea lui?

Fiecare etapă din dezvoltarea copilului vine la pachet cu o serie de provocări, atât pentru cel mic, cât şi pentru părinţi. Să luăm că exemplu, problemele legate de somn, de refuzul de a mânca sau etapa în care singurul cuvânt pe care se pare că l-ar şti este “Nu”.

În aceste situaţii, specialiştii le recomandă părinţilor să fie extrem de răbdători (deşi poate este foarte greu) şi să îşi înconjoare copilul cu multă iubire. Este bine să îi oferi copilului posibilitatea să aleagă, foloseşte umorul în multe situaţii şi fii ferm.

  1. Este o diferenţa individuală sau temperamentală?
Citește și:   Eu, copilul negru printre albi

Copiii nu se dezvoltă toţi la fel şi fiecare are propriul său temperament care poate duce la diferite moduri de a se comporta. Acordă o atenţie deosebită atunci când copilul are tendinţa de a fi timid, cu stări schimbătoare sau inflexibil.

  1. Mediul în care stă îi influenţează comportamentul?

Uneori mediul în care stă îi influenţează comportamentul celui mic. De exemplu, o cameră aglomerată și lipsa jucăriilor îl poate determină pe copil să devin agresiv sau gelos.

  1. Ştie care sunt aşteptările?

Atunci când ajunge prima dată într-un loc nou sau are de făcut ceva ce nu mai făcuse până atunci, este posibil ca micuţul să nu ştie care este comportamentul potrivit în situaţia respectivă. Depinde de fiecare părinte să îi explice cum trebuie să se comporte în funcţie de situaţie. Atunci când este vorba de un copil mai mic, mesajele cheie ar trebui repetate mai des şi cu multă răbdare.

  1. Îşi exprimă nevoia emoţională nesatisfăcută?

Nevoile emoţionale care nu sunt satisfăcute sunt cel mai greu de interpretat în raport cu comportamentul copilului. Dacă un copil are nevoie de mai multă atenţie şi dragoste, este util ca părinţii să găsească moduri pentru a-i confirma aceste lucruri cât mai des.