Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Copilul te ignoră când vorbești cu el? Cum îl faci să asculte

Copilul te ignoră când vorbești cu el? Cum îl faci să asculte

Când copilul tău te ignoră şi vorbele pe care i le spui par că trec pur şi simplu pe lângă urechile sale, nu este cazul să îţi pierzi răbdarea şi nici să izbucnești.

Apelează la câteva trucuri simple care îl vor face pe copilul tău să te asculte atunci când vorbeşti la el.

Caută momentul potrivit

Dacă începi să țipi la copil doar pentru a-i atrage atenţia nu vei ajunge la niciun rezultat. În loc să ridici tonul, fă un pas în spate şi admite faptul că micuţul nu se joacă cu nervii tăi, ci se comportă pe măsură vârstei pe care o are.

Atunci când vrei să asculte ce spui, evită să comunici cu el atunci când este implicat în activităţi importante, când se uită la TV sau când se joacă. De fiecare dată cere-i să repete ceea ce i-ai spus. Această tactică îl va ajută şi pe el să îşi amintească ce are de făcut.

Fă-ţi simţită prezenţa

Atunci când îţi faci simţită prezenţa, copilului îi va fi greu să te ignore. Fie că îl baţi uşor pe umăr sau te aşezi în faţa lui atunci când se uită cu atenţie la desene animate, nu va avea cum să te ignore. Poţi încerca aceste metode, chiar dacă cel mic se va înfuria pe moment.

Citește și:   Cum să nu te laşi manipulat de copilul tău

De asemenea, atunci când copilul pare “plecat” în lumea lui, spune ceva care să îi distragă atenţia, chiar dacă ceea ce spui nu are legătură cu nimic.

Nu îi repeta la infinit acelaşi lucru

Dacă începi să îl strigi continuu şi să îi ceri să facă diverse lucruri, nu ai să ajungi la niciun rezultat. Copilul te va ignora în continuare. În schimb, poţi stabili împreună cu el anumite reguli. De exemplu, profită de un moment de linişte şi calm şi explică-i că îţi doreşti să îşi amintească singur anumite lucruri cum ar fi să strângă masa după ce mănâncă, să îşi facă patul, să fie gata la timp şi aşa mai departe. Tot atunci poţi să îi spui că atunci când aceste îndatoriri pe care le are nu sunt duse la bunsfârşit, va suporta consecinţele.

Ascultă-ţi copilul

Acest detaliu este foarte important şi extrem de uşor de înţeles. Uneori, copiii nu le acordă atenţie părinţilor pentru că, la rândul lor, simt că nici lor nu le acordă nimeni atenţie.