Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce poţi să îl înveţi pe copil începând de astăzi

Ce poţi să îl înveţi pe copil începând de astăzi

Există multe lecţii de viaţă importante şi utile pe care copiii nu le învaţă la şcoală, dar un părinte responsabil trebuie să i le predea, pentru că, mai devreme sau mai târziu, acesta va avea nevoie de ele.

Ce poţi să îl înveţi pe copil începând de astăzi:

  1. Nu doar să spună cât este ora, ci cum să folosească timpul. Învaţă-l care este diferenţa între devreme şi târziu, explică-i că în 15 minute poate face ceva atât de minunat care îi poate schimba viaţa sau poate aştepta pur şi simplu…să treacă timpul.
  2. Cum să îşi termine treaba pe care o are de făcut. Există multe moduri în care suntem distrași, dar până la urmă această deprindere poate fi învăţată. O modalitate este să duceţi împreună la îndeplinire un proiecte: citirea unei cărţi, un puzzle sau chiar să mergeţi la cumpărături
  3. Încurajează-l să muncească tot timpul cu dedicare, să dea ce e mai bun din el şi să facă asta tot timpul, pentru că doar aşa vor apărea şi rezultatele.
  4. Abilitatea de a comunica este foarte importantă şi de asemenea, necesită mult timp şi muncă pentru a o dobândi. Foloseşte jocuri, jucării sau alte tactici pentru a-l învăţa pe copil să comunice cu uşurinţă.
  5. Cum şi de ce este important să respecte întotdeauna regulile şi nu doar la şcoală.
  6. Stârneşte-i interesul să înveţe, ajută-l să descopere lumea. Copiii învaţă nu doar din cărţi, ci şi din lumea înconjurătoare. Petreceţi timp împreună afară, în natură, mergeţi la grădina zoologică, în drumeţii sau în vizită la ţară.
  7. Învaţă-l să fie un om responsabil. Poţi să începi prin a-l învăța cum să îşi facă patul, curat în camera sau să îşi prepare o gustare. În felul acesta îl ajuţi să aibă încredere în el, să fie proactiv şi responsabil atunci când va creşte.

Lasa un comentariu