Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce îi determină pe copii să mintă?

Ce îi determină pe copii să mintă?

Sunt multe motive care îi determină pe copii să mintă în primii ani de viaţă. Ce îi determină să mintă? Simplul fapt că într-o situaţie anume minciuna este cea mai bună variană pentru ei.

În acel moment în care aleag să mintă în loc să spună ce s-a întâmplat cu adevărat, copilul experimentează una dintre aceste stări:

  • Frica. Minte de teamă atunci când ştie care sunt urmările faptelor sale: e pedepsit, e certat sau suportă alte consecinţe.
  • Ruşine , jenă, induse în timp de părinţi prin lecţiile pe care ţin să le dea copilului în loc să îi înţeleagă comportamentul.
  • Simt nevoia să testeze autoritatea părinţilor . Uneori copiii încearcă să vadă dacă au puterea să treacă peste regulile impuse de părinţi.
  • Se distrează sau îşi pun imaginaţia la treaba. Nu am putea spune că în aceste situaţii copiii mint, ci doar distorsionează adevărul şi realitatea.
  • Când vizualizează succesul sau fac tot felul de proiecţii. Copiii pot ajunge să îşi imagineze că termină de făcut un lucru, iar în realitate acest lucru nu se întâmplă.

Lasa un comentariu