Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce este interzis să faci când copilul este supărat

Ce este interzis să faci când copilul este supărat

Atunci când copilul este supărat, este datoria părinţilor să gestioneze situaţia cât mai responsabil pentru a nu agrava şi mai mult problema sau starea psihică a acestuia.

În momentul în care copilul trece prin momente de furie sau când se închide în el şi nu mai vrea să vorbească cu nimeni despre problema care îl macină, ar trebui să eviţi următoarele reacţii, pe care în mod firesc ai fi determinat să le ai.

  1. Nu îl ameninţa – “Nu mai primeşti bicicleta pe care o vrei de ziua ta!” o astfel de abordare îl va demoraliza, iar starea lui emoţională nu se va îmbunătăţi.
  2. Nu îi neglija emoţiile – emoţiile copiilor sunt reale şi e modul prin care ei îşi manifestă autentic supărarea.
  3. Nu îl pedepsi – există foarte multe de motive pentru care copiii nu trebuie pedepsiţi.
  4. Nu îl imita – există şi părinţi care se prefac că plâng, atunci când şi copilul plânge. Gestul e de departe patetic şi nepoliticos, iar dacă încerci să păcăleşti un copil, nu vei reuşi.
  5. Nu îi întoarce spatele – sunt multe cazuri de părinţi care cred că oferă o lecţie copiilor atunci când îi lasă să se descurce singuri în momentele în care acestora le este greu. Dacă ieşi din camera copilului răstindu-te le el şi trântind uşa după tine, aşteaptă-te la urmări grave.
  6. Nu te enerva, nu ţipa – ţipetele şi furia exprimate în aceste momente nu rezolvă nimic, din contră, pot agrava şi mai mult starea emoţională a copilului.

Lasa un comentariu