Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Când copilul e nepoliticos cu profesorul. Ce pot face părinţii?

Când copilul e nepoliticos cu profesorul. Ce pot face părinţii?

Când copilul e nepoliticos cu profesorul. Ce pot face părinţii?

Tot mai mulţi profesori se plâng de comportamentele inadecvate pe care copiii le au la ore. Ceea ce cu mult timp înainte era de neconceput, acum este la ordinea zilei. Respectul de care profesorii ar trebui să aibă parte pare că a dispărut aproape de tot, iar şcoala nu poate face foarte multe lucruri pentru a corectă aceste comportamente. Părinţii însă au puterea de a schimba lucrurile.

Şi copilul tău se poartă nepoliticos cu profesorii săi? Iată ce ai de făcut!

Atunci când părinţii ştiu să stabilească nişte limite, copilul nu va mai ajunge să deranjeze niciodată orele la şcoală. În perioada pre-adolescenţei şi adolescenţei, comportamentul copiilor poate fi scăpat de sub control şi poate deveni cu adevărat o problemă. În această perioaă, copiii vor face orice pentru a atrage atenţie, pentru a îi impresiona pe colegii de clasă sau pentru a fi acceptaţi în anumite grupuri.

Cum poţi să gestionezi această perioadă dificilă în care copilul tău este departe de a fi politicos cu profesorii săi şi cu adulţii în general.

  • Discută deschis şi serios cu cel mic şi explică-i care sunt aşteptările pe care le ai de la el. De fiecare dată, spune-i cum îţi doreşti că el să se comporte şi nu uita să îi aminteşti şi de consecinţe.
  • Dacă a făcut un gest nepotrivit la şcoală şi ţi s-a atras atenţie, vorbeşte despre acest comportament urât, cu el şi sfătuieşte-l să meargă să îşi ceară scuze pentru situaţia în care a dat dovadă de lipsă de bun simț. Dacă lucrurile scapă de sub control şi copilul tău a făcut ceva grav la şcoală, nu ezita să ai o discuţie cu profesorii sau cu directorul şcolii şi să ceri recomandări.
  • Ţine evidenţa acestor momente, chiar dacă nu îţi face plăcere să îţi aminteşti de ele. Contorizarea lor va avea efect şi asupra copilului.
  • Dă-i şansa copilului tău să îşi analizeze comportamentul şi să găsească cea mai potrivită cale prin care îşi poate îndrepta greşeala în faţa profesorului.
  • Uneori comportamentul total deplasat poate apărea din cauza unor probleme de comunicare pe care le are. Învaţă-l cum poate răspunde politicos chiar şi atunci când simte că a fost rănit.
  • Încearcă să afli dacă lipsa de politeţe a copilului tău a fost insuflată de altcineva. La această vârstă, anturajul are o mare influenţă asupra copiilor, iar problema poate să îşi aibă originea chiar aici.

Lasa un comentariu