Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Adolescenții care se simt iubiți, au mai puține conflicte cu părinții

Adolescenții care se simt iubiți, au mai puține conflicte cu părinții

Un nou studiu arată că părinții pot rări conflictele cu adolescenții lor doar arătându-le dragoste și atenție.

Cercetătorii au analizat relațiile dintre părinții și adolescenții din 151 de familii. Adolescenții aveau între 13 și 16 ani, iar 95% dintre părinți erau femei singure (au pornit de la un alt studiu care arăta că adolescenții cu un singur părinte sunt mai predispuși le conflicte cu ei). Adolescenților li s-a cerut să țină un jurnal care a fost analizat pentru studiu.

„Prin scrierea timp de 21 de zile consecutive a unui jurnal zilnic, am reușit să înțelegem modul în care comportamentele copiilor sunt legate de cât de iubiți se simțeau ei”, a declarat autorul principal John Coffey, profesor asistent la Universitatea Yale, Centrul de studii a copiilor din New Haven, Conn.

S-a observat că, indiferent cât de apropiați erau părinții și adolescenții, adolescenții au scris că se simt mai iubiți în zilele în care părinții le-au arătat mai multă afecțiune, înțelegere și laude, și mai puțin iubiți în zilele în care părinții erau mai ocupați și i-au tratat mai rece. Studiul a constatat, de asemenea, că părinții pot reduce impactul conflictelor arătându-le copiilor dragoste, și asta înseamnă că făceau ceva perceptibil, le erau apropiați fizic, exprimau asta verbal și nu să-i pupe după ce adorm sau să le trimită daruri prin poștă.

Citește și:   Cu ce am greșit? Sunt mama unui drogat...

Adolescenții au scris despre mai puține conflicte cu părinții în zilele când aceștia și-au făcut timp să aibă astfel de conexiuni apropiate cu copiii.

„Părinții se plâng adesea de conflictele pe care le întâmpină cu copiii lor, dar studiul nostru sugerează că acestea sunt gestionabile atâta timp cât copiii experimentează atenția și dragostea părinților la un moment dat, în aceeași zi”, a spus Coffey într-un comunicat de presă Yale.

Descoperirile se adaugă dovezilor din ce în ce mai mari că modul în care se simt oamenii iubiți variază de la o zi la alta – chiar și în relațiile pe termen lung. Potrivit autorilor studiului, modul în care părinții și adolescenții comunică și rezolvă conflictele este foarte important pentru a menține o relație sănătoasă. Evitarea soluționării conflictelor îi poate afecta emoțional pe adolescenți, au adăugat ei. Și, pentru că datorită pandemiei copiii petrec mai mult timp acasă, acest spațiu restrâns le poate da rațiuni mai multe de conflict cu părinții lor.

„Rezultatele studiului sunt deosebit de utile în acest moment, deoarece părinții și copiii lor petrec mult mai mult timp împreună, adesea într-un spațiu restrâns și sub stres suplimentar. Găsirea modalităților de a fi amabili și calzi va ajuta la atenuarea conflictelor potențiale și-i va ajuta pe copii să se simtă iubiți. „ a mai spus Coffey.

Citește și:   10 lucruri despre copiii născuți în iulie

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Academiei Americane de Pediatrie