Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Activităţi pentru dezvoltarea emoţională a copiilor

Activităţi pentru dezvoltarea emoţională a copiilor

Activităţile care stimulează dezvoltarea emoţională pot stimula abilitatea copilului de a relaţiona cu alţi şi de a-şi creşte încrederea în forţele proprii. Dezvoltarea emoţională este foarte importantă atât pentru succesul la şcoală sau mai apoi, în viaţă de adult.
Dezvoltarea emoţională sănătoasă nu va determina un comportament neadecvant şi îl va pregăti pe copil pentru provocările cărora va trebui să le facă faţă pe parcursul vieţii sale.

Încurajează evoluţia

Recunoaşte de fiecare dată unicitatea intereselor copilului şi găseşte activităţi şi programe la care se poate înscrie şi unde îşi poate cultiva şi creşte aceste calităţi care îl fac special. Recunoaşte-i meritele şi încurajează-l pentru a stimula participarea şi implicarea lui în tot felul de activităţi. Atunci când vorbiți, oferă-i atenția cuvenită mai ales când vorbeşte despre pasiunile sale.

Poveştile sunt importante

Citeşte-i copilului şi transformaţi această activitate într-un obicei zilnic. Această activitate îi va dezvolta limbajul copilului, dar îţi va oferi şi ocazia să îi dai exemple de comportament emoţional sănătos prin intermediul poveştilor. Când personajele din poveste se comportă bine, poţi vorbi cu micuţul tău despre această atitudine pozitivă.

Citește și:   Atenție la depresia copiilor în izolare! Produce deja victime!

Jocurile interactive

Copiilor le place să se joace cu alţi copii de vârsta lor. Socializarea îl poate ajuta pe copil să îşi dezvolte abilitatea de a rezolva problemele în relaţionările pe care le are. Atunci când intervin situaţii dificile, învaţă-l pe copil cum să le depăşească într-un mod adecvat.

Educaţie într-un mod pozitiv

Atunci când foloseşti tehnicile potrivite de a-l educa vei încuraja o dezvoltarea emoţională sănătoasă. Răspunde-i copilului cu calm chiar şi atunci când apar probleme, cere-i scuze când consideri că ai greşit, nu îl umili sau subestima nici măcar atunci când sunteţi doar voi doi. Oferă-i ajutor şi stimulează creşterea emoţională a copilului recunoscând emoţiile copilului şi ascultăndu-l de fiecare dată cu atenţie.