Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

11 lucruri pe care copiii le vor de la părinți

11 lucruri pe care copiii le vor de la părinți

Deși nu realizăm întotdeauna, ocupați cu treburile noastre de adulți, copiii au așteptări de la noi. Iar majoritatatea nu sunt legate doar de o jucărie nouă, de meniul pe care li-l pregătim sau de ceea ce le cumpărăm de îmbrăcat. Dar sunt la fel de legitime și esențiale.

Iată ca exemplu aceste 11 lucruri pe care copiii le vor de la părinți:

 1. Mai bine îmi arăți decât să îmi spui- învăț privindu-te, îmi place să te imit, înțeleg mai multe din exemplul tău decât din ceea ce îmi tot repeți
 2. Iubește-mă – arată-mi asta prin îmbrățișări, pupici. Nu mă alinți făcând asta. Am nevoie de multă interacțiune fizică cu părinții pentru sănătatea mea emoțională. Iubește-mă necondiționat: și când strălucesc în ceva, și când fac greșeli, și când nu mă ridic la așteptările tale. Spune-mi-o, arată-mi-o.
 3. Disciplinează-mă ferm, dar cu blândețe- creierul meu este încă în dezvoltare. Unele lucruri le învăț poate mai greu. E normal să mai greșesc la vârsta mea. Dar sunt deschis să învăț și pot face asta doar dacă mă înveți cu răbdare și blândețe.
 4. Vorbește cu mine- nu doar către mine. Nu-mi ține doar predici și morală, nu mă întreba numai de teme și note ci discută și altceva: despre desenul meu animat preferat, despre prietenul care m-a jignit, despre ce cred și ce simt în anumite situații. Fii deschis și spune-mi și tu ce simți, prin ce treci, ce vise și speranțe ai, nu te gândi că sunt prea mic să le înțeleg. Așa voi învăța și eu să comunic.
 5. Ascultă-mă – uneori vreau doar să mă auzi ce am de spus, fără să mă judeci sau să vii cu observații ori învățături. Lasă-mă să-mi spun oful, să protestez, să îmi prezint ideile….
 6. Fii locul meu de siguranță- fii acolo mereu pentru mine, indiferent ce s-ar întâmpla.
 7. Acceptă-mă așa cum sunt- nu mă tot compara cu frații, cu colegii, cu prietenii mei sau copiii prietenilor tăi. Nici cu tine când erai copil. Acceptă cine sunt, învață-mă să mă accept și eu pe mine însămi.
 8. Dă-mi mâncare sănătoasă dar delicioasă- da, înțeleg că anumite alimente pot fi mai bune pentru creșterea și dezvoltarea mea, dar vreau să mănânc ceva delicios. Îmi place când îmi gătești, mai ales când facem ceva bun împreună. Îmi plac dulciurile de casă.
 9. Ai încredere în mine – lasă-mă să încerc lucruri noi, să iau propriile decizii.
 10. Lasă-mă să mă joc mult- sunt copil, nu-mi aglomera tot timpul cu activități, cursuri, teme, programe. Dă-mi timp să mă joc, să aleg , să inventez, să murdăresc și să răvășesc camera, să mă bucur de copilărie. Așa învăț atât de multe lucruri!
 11. Încurajează-mă- laudele tale înseamnă mult pentru mine

Lasa un comentariu